My Vinterdekk Blog
Egenskapene til et piggdekk
Egenskapene til et piggdekk

Egenskapene til et piggdekk

Når det kommer til å velge rett vinterdekk for bilen din, må du velge mellom piggdekk og piggfrie dekk. Ikke bare besøk en dekkforhandler og kjøp et vinterdekk uten at du vet nøyaktig hva det vil gjøre for deg. Både piggdekk og piggfrie dekk er bra på vinteren, men du må vite hvilket av dem som er perfekt for være på stedet der du bor og veiene du kjører på. I noen land rundt om i verden og noen stater i USA er ikke piggdekk tillatt. Du må ha dette i tankene når du gjør valget ditt. 

Dersom veiene du vanligvis kjører på om vinteren er isete, vil det være best om du har piggdekk på bilen din. Som navnet antyder, har disse dekkene bokstavelig talt metallpigger er satt fast i dem. Piggene er simpelthen solide metallbiter som er lagd for å grave seg dypere ned i isen på vinterveier og gi ekstra veigrep.

Moderne piggdekk har mange gode egenskaper som gjør dem perfekte for kjøring på vinteren. Tidligere var en av bekymringene rundt slike dekk hvordan bilen var å håndtere med dem på. De som er tilgjengelige på markedet i dag har et stivere midtparti med diagonale spor. Du vil være garantert en mer responsiv kjøreopplevelse fra disse dekkene under kjøring i forskjellige værforhold. Noen av dem har selvlåsende 3D-lameller på mønsterblokkene. Lamellene skal låse de ytre mønsterblokkene sammen og avstive strukturen på dekkene enda mer.

De beste piggdekkene har også slitasjeindikatorer. Akkurat som med alle andre dekk, vil også piggdekk nå slutten av sitt brukbare liv på ett eller annet tidspunkt. Det som er bra med piggdekkene er at du kommer til å vite når mønsterets brukbare levetid er i ferd med å ta slutt. Du trenger ikke å gjette hvor lenge du kan fortsette å bruke dem i fremtiden. Slitasjeindikatorene vil vise deg hvor mye mønsterdybde det er igjen på dekkene. Snøkrystallsymbolet som disse hjulene vanligvis har, vil forsvinne når indikatorene når firemillimetersmerket.

Gå hit for mer informasjon om piggdekkenes egenskaper, sjekk nokiantyres.no i dag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.