My Vinterdekk Blog
Den ultimate guiden for kjøp av sommerdekk
Den ultimate guiden for kjøp av sommerdekk

Den ultimate guiden for kjøp av sommerdekk

Er du interessert i å kjøpe sommerdekk til kjøretøyet ditt? Hvis du er det, kan du stole på at du gjør en god ting her, for sommerdekk er designet for å gi det beste grepet på tørre sommerveier. Hvis området du kommer fra ikke opplever vintervær kan du bruke sommerdekkene hele året uten behov for å bytte dem ut på noe som helst tidspunkt. Uansett om det blir for varmt ute eller regner tungt, vil sommerdekkene fortsatt kunne gi godt grep på veien.

Nå som du forstår hvorfor sommerdekkene er flotte for de varmere månedene av året, må du vite hva du skal gjøre når du er på jakt etter de beste sommerdekkene. Først og fremst må du sjekke størrelsen på dine nåværende dekk. Dette vil hjelpe deg med å kjøpe riktig dekkstørrelse for kjøretøyet ditt. Dekkstørrelsen er vanligvis oppført på sideveggene i dette formatet: P265/70R16. Du kan også finne informasjon om størrelsen på kjøretøyets dekk på dørkarmen eller i brukerhåndboken.

En annen ting du bør gjøre når du ser etter de beste sommerdekkene, er å finne ut alderen på dekkene du vil kjøpe. Uavhengig av om du ønsker å kjøpe nye eller brukte dekk, alder betyr mye. Dekk forvitrer naturlig over tid, og forvitringen kan skje raskere hvis du kommer fra varmere klima. Datoen som et dekk er produsert på, er notert som et firesifret tall som følge av en bokstavssekvens som begynner med en prikk, etterfulgt av uken og deretter året det ble produsert. For eksempel vil tallet 5008 bety at dekket ble produsert i den 50. uken i 2008.

Ikke betal for sommerdekk uten først å finne ut om de har garanti på seg. Hvis dekket blir skadet eller slites ut tidlig, må du vite hva som kommer til å skje. Men før du kjøper sommerdekk basert på garanti, er det viktig at du leser detaljene i liten skrift. Sjansen er at du ikke vil få et nytt dekk gratis, kun fordi dekket du kjøpte ble slitt ut. Du må bevise at du har tatt godt vare på dekket ved å sørge for at det er justert og rotert og holder det oppblåst ved riktig trykk.

Klikk her for flere tips om hvordan du kjøper de beste sommerdekkene, se www.nokiantyres.no i dag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.