My Vinterdekk Blog
Risikoen ved å bruke vinterdekk om sommeren
Risikoen ved å bruke vinterdekk om sommeren

Risikoen ved å bruke vinterdekk om sommeren

 vinterdekkene

Det er uunngåelig å kjøpe vinterdekk hvis du kommer fra et sted som opplever veldig kalde vintre. Med mindre du ikke har planer om å bruke kjøretøyet ditt under den kalde årstiden, må du ha vinterdekk for å fortsette å kunne kjøre komfortabelt og trygt på veien. Helårs- og sommerdekk passer til vår, sommer og høst, men er ikke perfekt for vinteren. Hvis du bruker disse dekkene i løpet av den kalde årstiden, er det ditt liv og livene til passasjerene du har med i kjøretøyet ditt, som du vil sette i fare.

Når du kjøper vinterdekk, må du bruke dem i de kalde månedene av året. Det er ikke anbefalt å bruke disse dekkene i de andre årstidene. I noen stater er det brudd på loven å bruke vinterdekk med pigger, altså piggdekk, i sommersesongen. Du kan bli arrestert og bli bøtelagt hvis du blir tatt med vinterdekk om sommeren hvis staten du er i ikke tillater det. Det er for din egen skyld at du bør bruke riktige dekk såvel om vinteresn som sommeren. Det er bedre å være på den sikre siden.

Siden vinterdekk er spesielt utviklet for å bli brukt i de kalde månedene, fungerer de ikke så godt når det kommer til det å bli kvitt varme. Når du bruker dem på varme sommerveier, vil risikoen for over-oppblåsing eller utblåsing være mye høyere. De er laget med en svært fleksibel gummiforbindelse, noe som påvirker hvordan bilen din føles og hvilket grep den har på veien. Når du gjør plutselige svinger mens du kjører bilen på veien, vil du miste kontrollen hvis overflaten du kjører på ikke er dekket av is eller snø.

Den mykere gummiforbindelsen som vinterdekkene er laget av, gjør at slitebanen endrer formen mer. Dette resulterer i mer rullende motstand som fører til at kjøretøyet bruker mer drivstoff. Med mindre du har mye penger å kaste bort, vil du ikke ønske å fortsette å bruke disse dekkene om vinteren og vite at de vil sette spor på økonomien din. Levetiden deres vil også bli redusert hvis du bruker dem på varme sommerveier i motsetning til å bruke dem i vinterforhold.

Gå her for mer informasjon om risikoen for vinterdekk om sommeren, besøk nokiantyres.no i dag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.