My Vinterdekk Blog
Tips for å velge mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk
Tips for å velge mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk

Tips for å velge mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk

vinterdekk

Når du ser etter de beste vinterdekkene å kjøpe, er det ulike faktorer du må huske på. Først og fremst må du avgjøre om du trenger piggdekk eller piggfrie dekk. Mens begge versjonene er vinterdekk, har de noen vesentlige forskjeller. Det er viktig å ta deg tid til å lære om dem så mye som mulig før du gjør valget ditt. Du vil ikke kjøpe en bestemt type vinterdekk og ende opp med å beklage når de ikke fungerer som forventet.

I tilfellene hvor høstforholdene er vanskelige å forutsi, bør du vurdere å kjøpe vinterdekk uten pigger. Det som er bra med dem er at når du monterer dem på kjøretøyet ditt, trenger du ikke å fjerne dem før den kalde sesongen er over. Du vil være godt forberedt på uforutsigbart vær samt temperaturer på høstsesongen mens vinteren nærmer seg.

Når du kjøper topp vinterdekk, må du også være oppmerksom på at kjøring på snø er noe annet enn kjøring på is. Hvis du kommer fra en region der veiene pleier å være mer snødekte om vinteren, vil bilen din ha det bedre med piggfrie dekk. De har lameller og andre funksjoner som gjør dem ganske perfekte for slike veier. Men hvis veiene i ditt område vanligvis er isete om vinteren, bør du vurdere å kjøpe piggdekk. Metallpiggene som de er utstyrt med, vil grave seg inn i isen og forhindre at kjøretøyet glir av veien.

Det er også viktig å huske på at støynivået av kjøreturen din vil bli påvirket av typen vinterdekk du ender opp med å velge. Hvis en stille tur er noe du ønsker å oppnå hver gang kjører en plass, bør du gå for piggfrie dekk. De sørger for å gi deg en mindre støyende tur i milde vinterforhold sammenlignet med piggdekk-kollegaene deres. De nåværende piggdekkene er derimot ikke så ille når det kommer til støy. Sammenlignet med de tidligere piggdekk, sørger de for en mye roligere tur og er mer komfortable.

For flere tips om hvordan du kjøper vinterdekk, sjekk ut nettstedet mitt i dag på Nokian Tyres.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.