My Vinterdekk Blog
Tipps For Å Kjøpe Vinterdekk Til Din SUV
Tipps For Å Kjøpe Vinterdekk Til Din SUV

Tipps For Å Kjøpe Vinterdekk Til Din SUV

suv vinterdekkHvis du eier en SUV, er en av de viktige endringene du trenger å gjøre, å erstatte de vanlige dekkene dine med vinterdekk før vintersesongen starter. Disse dekkene er utformet for å yte godt i kaldt vær. Selv om det betyr at du vil ha to sett med dekk når du kjøper dem, vil det være verdt det med tanke på fordelene du får fra dem. Du vil ikke angre på å kjøpe dem.

Gummiblandingen som suv vinterdekk er laget av, er mye mykere ved kalde temperaturer sammenlignet med de som brukes til å lage sommer- og helårsdekk. Selv når temperaturen faller under frysepunktet, forblir gummiblandingen bøyelig og fleksibel. Den bøyer og tilpasser seg  vinterveiene som er dekket av snø, is og slaps for å opprettholde godt veigrep. Hvis du installerer vinterdekkene riktig, vil kjøring på de utfordrende vinterveiene være like enkelt som det å kjøre på tørre sommerveier med sommerdekk på bilen. Både komfort og sikkerhet vil bli forbedret når du bruker disse dekkene til vinterkjøring.

Det finnes to typer vinterdekk på markedet, nemlig piggdekk og piggfrie vinterdekk. Dette er veldig viktig å vite, for disse to typene har små forskjeller i både egenskaper og bruksområde. Piggdekk har metallpinner kalt pigger innebygd i slitemønsteret. Disse piggene er ansvarlige for å forbedre trekkraften på isete veier. Piggdekk anbefales for områder som vanligvis opplever is om vinteren. Piggfrie dekk har ikke pigger og anbefales for områder som heller opplever mye snø om vinteren. Bruksområdet til disse dekkene er ikke begrenset i de fleste områder.

For å kjøpe vinterdekk som passer til din SUV og regionen du kommer fra, må du ta litt tid til å undersøke regelverket som regulerer bruken av disse dekkene. Det er noen områder der piggdekk ikke er tillatt i det hele tatt, så du må vite om området ditt tillater dem før du går videre for å kjøpe dem. Andre områder tillater bruk av både piggdekk og piggfrie dekk i bestemte perioder eller tider på året. Hvis du blir tatt med å bruke dem utenfor anbefalte tidsrammer, blir du bøtelagt.

For flere tips om hvordan du kjøper vinterdekk til din SUV, besøk oss i dag på https://nokiantyres.no/.