My Vinterdekk Blog
De grunnleggende tingene du må vite om sommerdekk
De grunnleggende tingene du må vite om sommerdekk

De grunnleggende tingene du må vite om sommerdekk

sommerdekk

For de fleste SUV-sjåførene kan helårsdekk fungere utmerket gjennom tre fjerdedeler av hele sesongens syklus, siden de er utformet for optimal ytelse gjennom flere sesonger. De fleste SUVer leveres med slike typer dekk, og behovet for å erstatte dem skjer ofte bare når det er uopprettelig skade eller når dekkene har nådd den anbefalte brukstiden sin.

Men for de som bor i land hvor værforholdene kan være ekstreme, må mer spesialiserte dekk brukes for å sikre de beste kjørforholdene samt sikkerhet. SUV-eiere fra land med spesielt harde vintre vil ha stor nytte av vinterdekk, mens de som opplever årlige hete somre bør investere i sommerdekk.

Men hva er det som utgjør forskjellen i sommerdekk- og hvorfor skal de brukes i stedet for helårsdekk når den varme sommeren værmer seg?

I motsetning til helårsdekk, er sommerdekk laget med spesielle gummiforbindelser som forhindrer at de blir for harde eller for myke om sommeren, avhengig av temperaturen. De kan bidra enormt til å unngå ulykker som skyldes de uutholdelig høye temperaturene og skaden som dette kan påføre vanlige dekk. Helårs- og allværsdekk produseres med tilpasning til ulike sesonger i tankene, mens sommerdekk er spesialdesignet for å omgå de øverste faktorene som kan skade et standard dekk i denne sesongen.

Sommerdekk har grunne slitebaner og spor i motsetning til helårs-, allværs- og vinterdekk. Dette kan få dem til å virke som om de er brukte eller slitte dekk, men denne designfunksjonen hjelper dem til å skape kun litt friksjon, noe som forbedrer veigrepet ditt mens du styrer kjøretøyet på veien. Siden de ikke overbelastes med friksjon, varer de mye lenger i motsetning til andre typer dekkene. Ikke nok med det, men «run-flat»-teknologien som inngår i produksjonen av sommerdekk, gjør det mulig å rulle litt selv når de er punktert, men likevel uten å sette livet i fare.

Avhengig av dine kjørevaner og typen bil du kjører, må du kanskje velge mellom høyytelses sommerdekk eller vanlige sommerdekk. Høyytelses-dekk er mer egnet til sport og luksusbiler, mens vanlige dekk er bedre for biler som kun skal brukes for å kjøre til jobb. Lengre kjøreturer og andre tunge aktiviteter krever også høyytelses-dekk.

For å få vite mer om tips om hvilken type dekk du bør kjøpe, avhengig av omstendighetene, sjekk ut https://nokiantyres.no/ i dag.