My Vinterdekk Blog
Ting Å Vite Om Sommerdekk
Ting Å Vite Om Sommerdekk

Ting Å Vite Om Sommerdekk

sommerdekkene

Å kjøre bil om sommeren kan være en morsom og tilfredsstillende opplevelse hvis du har de beste sommerdekkene. Helårsdekk kan fungere om sommeren også, men ytelsen til disse typer dekk er ikke like god som dedikerte sommerdekk. De er laget for å gi utmerket veigrep i varmere vær. Ikke bare er de perfekte til bruk om sommeren, men også om høsten og våren. De er kjent for å gi bedre grep på våte og tørre veier sammenlignet med helårs-kollegaene sine. Den eneste tiden på året de ikke vil være egnet, er om vinteren.

I motsetning til dekk som er laget for vinteren som er laget for å forbli klissete og gi godt grep i kaldt vær, er sommerdekk designet for å gi godt grep og forbli stive for å gi gode håndteringsegenskaper på tørre og tidvis våte sommerveier. De moderne sommerdekkene kan oppnå disse funksjonene ved bruk av forskjellige gummiforbindelser som brukes til å lage dem.

Når du tar en nærmere titt på sommerdekk, vil du kunne se at sommerdekk har andre slitemønstre og spor enn helårsdekk. De er laget for å hjelpe med utstøting av vann. Når det begynner å regne når du kjører, vil rillene kanalisere vann og hjelpe dekkene med å kutte gjennom de våte forholdene med letthet. Det kommer ikke til å være vanskelig for deg å kjøre under våte forhold med mindre det begynner å fryse ute. Siden de ikke har egenskapene som trengs for å håndtere snødekte og isete veier, vil de simpelthen skuffe deg dersom de brukes i kaldt vintervær.

Fordi sommerdekk er utformet for varme og våte veier, varer de lenger i motsetning til andre typer dekk når de kun brukes om sommeren og vedlikeholdes på riktig måte. De fleste sommerdekkene har imidlertid en tendens til å være asymmetrisk, noe som begrenser muligheten til å rotere dem for å øke levetiden. Sett bort ifra det, gir deres kompromissløs design bedre håndtering og trekkraft under varme værforhold sammenlignet med helårsdekk. De kan være litt dyrere fordi du må kjøpe et nytt sett vinterdekk å bruke i den kalde årstiden, men hvis du kan takle kostnadene, er de absolutt verdt det.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk Nokian Tyres idag.