My Vinterdekk Blog
Viktige Fordeler Med Sommerdekk
Viktige Fordeler Med Sommerdekk

Viktige Fordeler Med Sommerdekk

sommerdekk

Hvis du kommer fra et sted der det er store sesongmessige endringer, må du kanskje investere i to sett med dekk. Om sommeren, våren og høsten, når veiene er tørre eller noen ganger våte, vil det være en god ide å ha dedikerte sommerdekk på grunn av fordelene de gir. Så lenge veiene ikke er dekket av snø eller is, kan du stole på et godt sett med sommerdekk kommer til å få deg frem dit du skal.

Den primære fordelen med sommerdekk er at de gir et godt grep på tørre og våte veier i løpet av våren, sommeren og høsten. Gummiblandingen som de er laget av, er harde nok til å øke responsen, bremsingen, så vel som svingeevnen på våte veier.

En annen fordel med å investere i sommerdekk av høy kvalitet er redusert slitasje på vinterdekkene dine. Når været begynner å bli varmt, blir vinterdekk mer utsatt for slitasje i motsetning til når man bruker de i vintersesongen. Når sliteblokkene og lamellene til vinterdekkene kommer i kontakt med varme veier, vil varmen som skapes av økt friksjon føre til at gummiet komprimeres. Ting er annerledes når det kommer til sommerdekk siden de er designet for å håndtere den økte friksjonen som oppstår når du kjører under varme værforhold.

Sist, men ikke minst, har sommerdekkene effektiv forebygging av vannplaning. Vannplaning refererer kun til tap av bremse- eller styringsevne på grunn av overflødig vann på veien. Sommerdekk har unike spor som fjerner vannet mellom dekket og veien, noe som gir deg bedre kontroll over bilen din når du kjører på våte veier. Selv om vinterdekk også har riller, er de mye tykkere sammenlignet med sommerdekkene siden de er designet for å presse ut tykkere elementer som slit og snø.

For mer info om fordelene med sommerdekk, besøk https://nokiantyres.no/