My Vinterdekk Blog
Hvordan Vedlikeholde Sommerdekk
Hvordan Vedlikeholde Sommerdekk

Hvordan Vedlikeholde Sommerdekk

sommerdekk

Sommerdekk er uten tvil de beste dekkene å kjøpe hvis du vil at bilen din skal gi utmerket ytelse på veien i varmt vær. Disse dekkene har tilstrekkelig forventet levetid og egenskaper som er grundig testet. For at du skal få mest mulig ut av sommerdekkene, må du vedlikeholde dem riktig. Ikke anta at du kan bruke sommerdekkene på kjøretøyet uten å ta dem med til regelmessig service og fortsatt forvente at de holder et høyt ytelsesnivå.

Så, hva trenger du å gjøre for å vedlikeholde sommerdekkene riktig? Først må du sjekke lufttrykket regelmessig. Du må sørge for at de har riktig nivå av lufttrykk hele tiden. Trykket skal ikke være for lavt eller for høyt. Underoppblåste dekk slites vanligvis ut raskere og det øker bilens drivstofforbruk. Det samme gjelder når du blåser opp dekkene dine for mye. Det er en god ide å ta kjøretøyet til et dekksenter for å få dekkene sjekket minst en gang i måneden. Sørg også for at du følger produsentens anbefalinger om trykknivået til dekkene hele tiden.

Bortsett fra å sjekke lufttrykket, er en annen vedlikeholdsoppgave som skal utføres for å øke sommerdekk levetid, justering av hjulene. Når en bil forlater en fabrikk, er hjulene perfekt parallelle. Men når du begynner å bruke bilen på veien, kan denne justeringen bli forstyrret etter å ha støtet på et hull i veien eller en annen form for hindring. Riktig hjuljustering gir deg også optimal håndtering og hjelper deg med å spare drivstoff.

Dekkrotasjon er en annen vedlikeholdsoppgave som du ikke kan ignorere hvis du vil at sommerdekkene dine skal vare lenger. Å rotere dekk bidrar til å forlenge levetiden og forbedrer bilens ytelse. I en bil med forhjulstrekk har dekkene på forhjulene en tendens til å slites ut raskere enn de bakre dekkene. Hvis du ikke roterer dekkene, betyr det at du må kjøpe nye dekk til forhjulene før bakhjulene.

For flere tips om hvordan du vedlikeholder sommerdekk, besøk Nokian Tyres.