My Vinterdekk Blog
Sikkereste Måten Å Kjøre Når Det Regner
Sikkereste Måten Å Kjøre Når Det Regner

Sikkereste Måten Å Kjøre Når Det Regner

sommerdekkDen sikreste måten å kjøre når det regner er å redusere hastigheten. Når du kjører med lavere hastighet, får du bedre kontroll over bilen din. I kraftig regn kan vindusviskere noen ganger slite med å fjerne vannet raskt nok for at du skal kunne få et klart syn på veien. I kraftig regn kan vannet ofte oversvømme gaten med vann, noe som gjør kjøringen mer utfordrende.

Dekkets tilstand vil også avgjøre hvor fort du kan kjøre. Noen dekk er mer egnet til å kjøre i regntunge forhold enn andre, og dette avhenger av utformingen av slitene. Slitekonstruksjonen hjelper dekket til å kanalisere vann ut av veien, mens det fortsatt er i kontakt med vegflaten. Jo høyere hastighet du kjører på, jo mindre tid dekkene må presse vannet til sidene, og du vil etter hvert komme til akvaplaningstilstanden, der dekkene mister kontakten med vegflaten. Dette er en farlig tilstand å være i, ettersom du har mistet all kontroll over bilen din på dette punktet.

Det er ikke bare utformingen av slitene som har innflytelse, men også dybden. Jo lavere dybde, desto mindre er volumet innenfor slitebanen som det berører bakken. Det er dette volumet som dekket kan skyve vann til side; så jo lavere volumet er, desto mindre vann kan fjernes fra overflaten. Så et slitt dekk har nesten ingen mulighet til å skyve noe vann til side, slik at du vil oppleve aquaplaning mye tidligere enn med et dekk med god slitedybde. Dette er en av grunnene til at det er veldig viktig å holde styr på din dybdedybde for å sikre at den fortsatt er i god stand. Det er også ulovlig å kjøre med dekk som er under en viss slitedybde. Hvis du har sommerdekk på bilen din, er nivået 1.6mm.

 

gode dekk i regntunge forhold, besøk: www.nokiantyres.no