My Vinterdekk Blog
Hvordan Fastslå At SUV Sommerdekkene Er Utslitt
Hvordan Fastslå At SUV Sommerdekkene Er Utslitt

Hvordan Fastslå At SUV Sommerdekkene Er Utslitt

suv sommerdekk

De to beste måtene å avgjøre om dine suv sommerdekk er utslitt eller ikke, er en visuell inspeksjon og ved å måle mønsterdybden. En visuell inspeksjon bør gjøres jevnlig for å sjekke at dekkene ser ut til å være i god stand. Se etter visuelle skader, om mønsteret fortsatt ser bra ut og om dekkene har nok luft. Det vil ikke ta mange sekundene og det kan enkelt gjøres mens du er på en bensinstasjon og fyller tanken. Du kan også se etter andre sikkerhetsfunksjoner, som om lysene er ok, at det er ingen synlige skader på bilen osv. Dette vil gi deg et raskt inntrykk om hvordan det går med dekkene dine.

Hvis du har tid er det alltid bedre du sjekker lufttrykket i dekkene dine ordentlig, så du vet at dekktrykket er riktig. Et dårlig dekktrykk er dårlig for ytelsen, for din trafikksikkerhet og for drivstoffeffektiviteten. Det fører også til at dekket blir raskere slitt og ujevnt, så med tanke på alt dette, bør du ta deg tid til å sjekke det regelmessig for å være sikker. Det er verdt det.

Den andre måten er å kontrollere dybden til dekket. Dette kan enkelt gjøres med for eksempel en mynt, der du presser den ned i mønsteret for å se hvor dypt den går. Du bør ha minst 3 mm med dybdemønster igjen for å være på den sikre siden. Hvis du ikke føler for å sjekke alle fire dekkene, sjekk minst et av dekkene foran og et av dekkene bak, i og med at slitasjen kan være annerledes. Dette er også grunnen til at det anbefales å bytte plass på dekkene. For eksempel at du setter forhjulene bak og bakhjulene foran. Hvis du endrer til vinterdekk, så er det like greit å endre

 

Mer informasjon på dekk; Nokian Tyres