My Vinterdekk Blog
Fordeler Med Å Kjøre Med Vinterdekk På Is
Fordeler Med Å Kjøre Med Vinterdekk På Is

Fordeler Med Å Kjøre Med Vinterdekk På Is

 piggfrie dekkNår du kjører på is, trenger du et dekk som er designet for å håndtere vinterforhold. Det er ikke trygt å kjøre med dekk som ikke er godkjent for vintertemperaturer.

I tillegg til sikkerhet er det fem fordeler med kjøring med vinterdekk på snø og is:

Spesialforbindelser

Vinterdekk er designet for å opprettholde sin gummifleksibilitet under ekstremt kaldt vær, slik at du får et dekk som er konstruert for å håndtere utfordrende situasjoner i temperaturer under null grader. Du har både piggdekk og piggfrie dekk.

Overlegen trekkraft

Vinterdekk har tydeligere og dypere lameller, som gradvis minsker horisontalt langs slitebanen. Disse er utformet slik for å skape større bevegelse og i hovedsak «bite» seg fast i isen i tillegg til snø som kan ligge på veien. Slitebanen reduserer også trusselen av snøoppbygging.

Bedre bremsing

I panikkssituasjoner har sjåfører noen ganger en tendens til å stampe på bremsepedalen. Dette kan være et problem når man kjører med stive dekk, som sannsynligvis vil reagere ved å skli over den kalde og glatte overflaten. Skikkelige vinterdekk holder seg fortsatt myke og har en bedre sjanse til å hjelpe bilen med å fange seg. Med ordentlige vinterdekk reduseres bremseavstanden drastisk.

Motvirkning av hydroplanering

Når dekkene ruller over frosne veier, smelter isen under bilen, noe som skaper et lag med vann som kan føre til at et kjøretøy muligens glir ukontrollerbart. Vinterdekk reduserer dette fenomenet, kjent som hydroplanering, ved å bruke sterke spor som skyver vannet til sidene.

Manøvrerbarhet i snø

Med den økte trekkraften som du får fra vinterdekkene, vil du være i stand til å manøvrere gjennom snøen uten å miste grepet.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: www.nokiantyres.no