My Vinterdekk Blog
Fordeler Med Å Kjøre Med Vinterdekk På Snø
Fordeler Med Å Kjøre Med Vinterdekk På Snø

Fordeler Med Å Kjøre Med Vinterdekk På Snø

piggfrie dekkVinterdekk har en jevn gummiforbindelse som holder seg fleksibel ettersom temperaturen faller. De har også spesielt utformede slitebaner med bredere spor for å forbedre trekkraften på snø og is. Vanligvis har de dype lameller, som kan være små spalter i slitebanen som hjelper til med å fjerne vann og slaps, og unngår dermed hydroplanering samtidig som man får bedre grep. Både piggdekk og piggfrie dekk fungerer bra på snø.

Således er det å bruke vinterdekk i vinterhalvåret et bedre valg siden det gir:

Bedre grep – Disse dekkene har et mønster på slitebanen som kan være spesielt designet for å grave seg ned og gripe tak i veien i ugunstige forhold. De er også laget av mykere gummi, noe som gjør at de kan være ekstra fleksible i ekstremt kaldt klima, mens dekk som ikke er designet for vinterforhold kan vise seg å være harde og sprøe ved disse temperaturene. Forbedret grep vil redusere risikoen for å bli sittende fast og kan muligens sikre at bilen din kan stoppe og styres under vinterforhold. Tenk på helårsdekkene dine som tennissko og vinterdekkene som tunge snøstøvler.

Utvider levetiden til dekkene dine – Når du bruker dedikerte vinterdekk til de vanskelige vinterforholdene betyr det at du gir helårsdekkene eller sommerdekkene dine en velfortjent hvilepause – og dermed forlenge levetiden. Bare skift tilbake til helårs- eller sommerdekk når vintersesongen er over. Vinterdekk er laget for vintersesongen og vil dermed ikke fungere godt under sommerforhold.

Responsiv bremsing– Når værforholdene er dårlige, blir bremsing avgjørende. Dedikerte vinterdekk vil grave seg ned i veioverflaten og holde seg til den, og sørge for at bremselengden er redusert.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: nokiantyres.no