My Vinterdekk Blog
Grunnleggende Om Vinterkjøring
Grunnleggende Om Vinterkjøring

Grunnleggende Om Vinterkjøring

vinterdekkMange som er flinke til å kjøre i sommermånedene kan fortsatt ha store utfordringer på vinteren. Her er noen av de viktigste aspektene du må ta hensyn til når vintersesongen starter.

Velg de riktige dekkene. Avhengig av vinterforholdene du møter, må du velge dine dekk. For vinterkjøring er vinterdekk alltid å foretrekke. Du har piggdekk og piggfrie dekk å velge mellom. Det er noen forskjeller mellom dem, men til syvende og sist avhenger valget mellom piggdekk og vinterdekk uten pigger av hva du foretrekker.

Gå opp og ned i fart sakte. Å bruke gasspedalen forsiktig for å akselerere er riktig tilnærming for gjenvinning av veigrep og for å kunne stoppe å sli. Ta deg tid til å gradvis senke farten foran et stopplys og husk at bremsavstanden er økt.

Kjør sakte. Alt tar lengre tid på snødekte veier. Raske overganger mellom stopping, snuing, akselerering kommer til å trenge tid, så ikke ha det travelt. Gi deg tid til å manøvrere og kjøre sakte.

Hold avstand. Den vanlige regelen om sikker avstand til bilen foran på tre til fire sekunder må utvides til 8 til ti sekunder. Denne forbedrede beskyttelsesmarginen vil gi tilstrekkelig avstand for å stoppe bilen din i vinterforhold.

Kjenn dine bremser. Enten du har antilockbremser eller ikke, er den beste måten å stoppe på terskelbremsing, hvor du sørger for at bremsene ikke låser seg, så bare gi akkurat nok trykk for at de ikke skal låse seg.

Klare seg opp og ned bakker. Prøv å få litt tyngde før du går løs bakken og la denne bevegelsen bære deg dit, hvis det er mulig, ellers kan du påføre nok trykk på gasspedalen mens du sørger for at du ikke mister veigrepet. Unngå å stoppe hvis det er mulig, siden det å starte fra stående for å gå oppover kan være utfordrende, og du må sakte få trekkraften og sakte akselerere derfra. Når du kjører nedover, prøv å bruke girene for å senke farten på kjøretøyet hvis du har en manuell girkasse.

Øv på vinterkjøring. Ferdigheter oppnås gjennom praksis, så prøv å øve på vinterkjøring, svinging, bremsing på is og snø for å sikre at du er klar for vinterføret.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: Nokian Tyres