My Vinterdekk Blog
De beste dekkene for vinteren
De beste dekkene for vinteren

De beste dekkene for vinteren

vinterdekkHva som er de beste vinterdekkene vil avhenge av hvilke værforhold du møter i ditt område i vintersesongen. Hvis du bor i et område med is, upløyde veier med mye snø eller slaps, så vil du ha vinterdekk. Det er i utgangspunktet tre forskjellige typer dekk som er godkjent for vinterbruk, det vil si; visse helårsdekk, piggdekk og piggfrievinterdekk.

Et dekk som er offisielt godkjent for vinterforhold, vil ha et symbol på dekkets sidevegg. Symbolet er en fjelltopp med tre topper og et snøfnuggsymbol i midten. Hvis dekket har dette symbolet, betyr det at det har bestått tester i vinterforhold. Jeg vil fortsatt anbefale å velge vinterdekk av høy kvalitet, på grunn av de krevende omstendighetene som er til stede om vinteren. Du kan egentlig ikke bestemme hva sikkerhet er verdt i penger. Jeg kan forsikre deg om at vinteren vil kreve det beste et dekk kan levere for å holde deg trygg på veiene.

Et godt vinterdekk vil ha:

  • Dypere dekkspor for å kunne skyve ut snø og slaps
  • Spesiell slitebanedesign/-mønster med lameller, for å få trekkraft på utfordrende flater
  • Snøfnuggsymbol, for å sikre at det er testet og godkjent for vinteren
  • Gummiforbindelse som forblir myk ved under-null temperaturer

Når du velger mellom de tre typene som er godkjent for vinterforhold, bør grunnregelen være at hvis du har en ekte, skikkelig vinter hvert år, og om du er avhengig av bilen din for daglig pendling, så bør du velge ekte vinterdekk , det vil si ikke et allværsdekk. Den ekstra sikkerheten som man får av et ekte vinterdekk, vil være verdifullt når du har ekte vintervær.

For mer info om vinterdekk, besøk: nokiantyres.no