My Vinterdekk Blog
De Beste Dekkene For Den Kommende Vinteren
De Beste Dekkene For Den Kommende Vinteren

De Beste Dekkene For Den Kommende Vinteren

piggdekkNår vinteren nærmer seg, er det viktig å sørge for at du har passende dekk for den kommende sesongen. For vintersesongen trenger du dekk som er godkjent for vinterkjøring. Slike dekk bør ha et snøfnuggssymbol på den, for å vise at de er offisielt testet og godkjent for vinterforhold. Siden vinterforholdene er de mest utfordrende kjøreforholdene du vil oppleve, er det viktig at du velger de beste dekkene og de som passer best for været som du vil oppleve i ditt område. Det er åpenbart at du vil trenge dekk av høy kvalitet for å håndtere disse utfordrende forholdene.

For vinteren vil dekkene være laget av en annen gummiforbindelse enn sommerdekkene, siden de må være fleksible ved lavere temperaturer. Sommerdekkene dine vil bli svært harde når du treffer på minusgrader, noe som gjøre dem farlige å kjøre med. Dekkene vil ikke kunne tilpasse seg overflaten og vil bare gli på toppen av vinterveiene. En mer fleksibel vinter-gummiforbindelse vil kunne tilpasse seg overflaten og dermed skape trekkraft når det trengs. De har også en annen struktur på slitebanen, som er utformet for å kunne takle de forskjellige forholdene du vil møte på om vinteren.

Vinterdekk kommer som både piggdekk og piggfrie alternativer. Piggdekkene har metallpigger som er integrert i slitebanen på en måte som gjør at de stikker ut fra overflaten. Disse metallpiggene skaper da friksjon som de bruker for å bite tak i isen og tettpakket snø.

Piggfrie dekk bruker slitebane-design for å skape trekkraft; Noen ganger kan også partikler tilsettes for å gjøre overflaten mer robust. De har også dype riller og spalter langs sidene som kan bite tak i is og snø for å skape friksjon og for å holde mer av dekket i kontakt med veien.

Man pleier å få bedre trekkraft med piggdekk, spesielt på is og tettpakket snø, men begge yter godt i vinterforhold og begge typer har sine egne fordeler. For piggdekkene er bruken litt begrenset, fordi de fleste steder har lover som bestemmer når du kan begynne å bruke dem og når du må ta dem av. Så hvis du velger piggdekk, sørg for å lese deg opp på hvilke regler som gjelder i ditt område.

For mer informasjon om besatte dekk, besøk: nokiantyres.no