My Vinterdekk Blog
Hovedgrunnen Til Å Skifte Til Vinterdekk
Hovedgrunnen Til Å Skifte Til Vinterdekk

Hovedgrunnen Til Å Skifte Til Vinterdekk

piggfrie dekkeneHovedgrunnen til å bytte til vinterdekk er alltid sikkerhet. Det er veldig farlig å kjøre en bil med sommerdekk i vinterforhold. Sommerdekk blir veldig stive når temperaturen faller under frysepunktet. De fleste land og stater har dermed gjort det ulovlig å kjøre uten godkjente vinterdekk om vinteren. Dette er for å sikre at folk tar dette på alvor og faktisk skifter dekkene sine.

Gummiblandingen i sommerdekk er utformet for å holde seg myk under sommertemperaturen, for å gi utmerket grep og følelse når du kjører i sommerforhold. Denne optimaliseringen for sommervilkårene gjør dem svært dårlige for vinterforhold, siden de vil være veldig stive og dermed ikke kan tilpasse seg veiene om vinteren. Vinterdekk er laget av en helt annen gummiforbindelse som er designet for å holde seg myk og fleksibel selv ved svært lave temperaturer for å sikre at du har det grepet du trenger under disse ekstreme forholdene.

I tillegg er slitebanen annerledes for vinterdekk, som er designet for optimal håndtering på slaps, is og snø. Vinterdekksporene er utformet for å skyve vekk slaps, for å sikre at du ikke mister kontakt med vegflaten. De har også muligheten til å øke friksjonen på snø, slik at du får bedre trekkraft. Slitebanen vil også bli påvirket av om du har piggdekk, siden disse vil ha metallpigger integrert i slitebanen. Disse metallpiggene vil kunne skape ypperlig trekkraft på is, slik at du kan redusere bremselengde, holde trekkraft gjennom hjørner og svinger og kunne akselerere fra stillestående.

De piggfrie dekkene bruker slitebane-design og gummiblanding for å sikre godt grep. På is bruker de lameller som virker som små sugekopper som gir godt grep på glatt is. På snø gir slitebanekonstruksjonen og gummiforbindelsen de er laget med god trekkraft, like bra som piggdekk. Så hovedårsaken til å bytte dekk er sikkerhet. Du har ganske mange alternativer å bytte til, så ta ditt valg basert på det som passer best til værforholdene som er vanlig i ditt område.

For mer informasjon om piggdekk, besøk: www.nokiantyres.no