My Vinterdekk Blog
Lastebilen Og Suven Din Trenger Også Vinterdekk
Lastebilen Og Suven Din Trenger Også Vinterdekk

Lastebilen Og Suven Din Trenger Også Vinterdekk

SUV sommerdekk Dersom du bor i et område der du sannsynligvis vil møte på værforhold som inkluderer snø, slaps og is, må du definitivt utstyre lastebilen, SUVen eller varebilen din med riktige dekk som er godkjent for vinterforhold. Siden kjøretøyene er ganske store og ser ut som de kan kjøre på alle typer veier eller i alle slags værforhold, må du vite at gummiblandingen som brukes i SUV-sommerdekk, er annerledes enn den som brukes for vinterdekk til SUV. I vinterdekk forblir gummiblandingen myk og fleksibel selv ved svært lave temperaturer. Sommerdekkene er optimalisert for varmt vær og sommer.

Alt dette betyr at det sannsynligvis ikke vil ende godt dersom du prøver å kjøre med SUV sommerdekk om vinteren. Du trenger dekk som er laget med riktig gummiblanding, og som er testet og godkjent for vinterforhold. Vinterdekkene vil ha spesiell slitebane for å sikre at de fungerer bra på snø, slaps og is. Noen har til og med metallpigger integrert i slitebanen for å øke friksjonen spesielt på is og tettpakket snø. Disse piggdekkene er de beste dekkene for disse forholdene.

Et annet dekkalternativ for vintervær er piggfrie dekk som bruker lameller og til og med harde krystaller som tilsetningsstoffer i slitebanen for å sikre høy friksjon på isete overflater. Slitemønsteret sørger også for at snø og slaps kan utstøtes for å opprettholde god veikontakt.

For mer info om vinterdekk, besøk: https://nokiantyres.no/