My Vinterdekk Blog
Riktig Vedlikehold Av Vinterdekkene Dine
Riktig Vedlikehold Av Vinterdekkene Dine

Riktig Vedlikehold Av Vinterdekkene Dine

dekkeneFor riktig vedlikehold av dekkene dine, følg punktene nedenfor.

Dekktrykk

Å sørge for at du har riktig trykk i vinterdekkene er den enkleste måten å forsikre deg om at dekkene dine blir godt vedlikeholdt på. Et dekk med feil dekktrykk vil forbruke mer drivstoff, slites ut raskere og ikke yte som det skal, slik at du risikerer en del av din sikkerhet. En rask sjekk minst hver måned vil gjøre jobben.

Slitebanedybde

Slitebanedybde sikrer at du får den ytelsen som du forventer av dekkene dine. Hvis du går under anbefalt dekkdybde på 4 mm, vil dekket ditt ikke kunne levere gode kjøreegenskaper, bremselengden vil øke, og du vil ikke være i stand til å effektivt skyve vekk snø, slush og vann når du kjører. Vinterdekk med mindre enn 4 mm slitebanedybde bør skiftes ut.

Skift dekkene

Pass på å skifte dekk fra sommer til vinterdekk i god tid før vinterværet kommer. Husk også å bytte tilbake igjen i god tid. Du bør ikke kjøre på vinterdekk i varme sommerforhold, siden de blir for myke, slitasjen øker og ytelsen minker.

Roter dekkene

Sørg for å rotere dekkene mellom hver sesong, for å sikre jevn slitasje mellom dekkene. Det er viktig med piggdekk at du ikke bytter side på dekkene. Hvis du ved et feil installerer et venstre dekk på høyre side, endrer du hjulets retning, og du risikerer at piggene som er satt i en bestemt stilling, kan falle ut av slitebanen.

Visuell inspeksjon

Bare sjekk at dekkene er i god stand. Jeg anbefaler alltid å gjøre en rask sjekk når du fyller opp bilen din, en litt mer grundig inspeksjon hver måned, og så la verkstedet kontroller dem når dekkene skiftes mellom sommer og vinter. Dekkpersonalet der kan også sjekke justeringen av hjulene og slitedybden.

Kjør forsiktig

Kjør ansvarlig og hold hastigheten på et rimelig nivå. Trykk sakte ned på gasspedalen, slik at hjulene ikke bare begynner å spinne.

Når alt dette er gjort, vil jeg si at du tar riktig vare på dekk dine, og de skal vare det planlagte produktlivet.

For mer informasjon om vinterdekk og vedlikehold av disse, besøk: https://www.nokiantyres.no/