My Vinterdekk Blog
Sikkerhet Først Mens Du Kjører Om Vinteren
Sikkerhet Først Mens Du Kjører Om Vinteren

Sikkerhet Først Mens Du Kjører Om Vinteren

Selv om vinterdekk ikke er påkrevd i mesteparten av Nord-Amerika, anbefales de fortsatt hvis du bor i områder med ordentlige vinterforhold. Det er tross alt din egen sikkerhet står på spill. Siden folk flest ikke kan så mye om dekk og de forbedrede sikkerhetsaspektene ved å ha riktige dekk montert på kjøretøyet, kjører de fleste bare med det de har. Hvis de hadde viss om risikoen det innebærer å kjøre med dekk som ikke er designet for vinterforhold, ville de mest sannsynlig vurdere å kjøpe et sett.

Det er betydelige endringer som skjer i sommerdekk når temperaturen faller. Den viktigste endringen er at sommerdekkene er laget og designet for sommerforhold. Så de vil yte best når temperaturen er over frysepunktet. Når temperaturene faller under frysepunktet, vil dekkegenskapene endres. Gummien blir hard og dekkene vil ikke ha de gode egenskapene de har i varmere temperaturer. Den harde gummien vil ikke ha grepet som trengs for å ha godt nok grep på glatte overflater.

Også snø og slaps vil være store utfordringer for sommerdekk, som ikke har en slitebane som er optimalisert for dette. De vil ikke være i stand til å presse vekk snøen og slaps til sidene, noe som betyr at dekkene lettere kommer i kontakt med vegflaten. Så, hvis du står overfor skikkelige vinterforhold, og du har dekk som ikke er godkjent for vinterforhold, bør du ikke prøve å kjøre. Følelsen av å ikke ha kontroll over kjøretøyet når det går nedover veien uten kontroll er ikke en følelse du vil oppleve. Det kan også forårsake stor skade for deg eller andre på veien.

Selv om det ikke er en lov som sier at du må ha vinterdekkene på bilen din, bør ovennevnte få deg til å tenke deg om to ganger. Hvis du føler at det er for mye trøbbel med dekkskifte, bør du da vurdere et vinter godkjent allværsdekk. Allværsdekk vil kunne klare seg godt på både is og snø og bør holde deg trygg uavhengig av værforholdene. Du vil ikke ha den beste sommerytelsen eller den beste vinterprestasjonen, men du har fortsatt et godt dekk for alle forhold.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: nokiantyres.no