My Vinterdekk Blog
Snøen Kommer Tidlig I Nord
Snøen Kommer Tidlig I Nord

Snøen Kommer Tidlig I Nord

piggdekkene

Folk som bor i land eller regioner i nord vil ha snø tidligere enn de som bor i sørligere deler. De nordlige områdene har imidlertid en tendens til å være bedre forberedt, siden de regner med at snøen kommer tidlig, og de vil alltid ha solide vintre. Så vet de at vinterdekk er obligatoriske og vil dermed foreta dekkskifte til vinterdekk mye tidligere. Folk som bor i de sørligere områdene ser kanskje ikke så mye snø og det er mer sannsynlig at de blir overrasket av snøfall.

Ettersom sommerdekkene ikke klarer å yte under vinterforhold, må du skifte til ordentlige vinterdekk hvis du forventer snø og vinterforhold. Du trenger egentlig ikke å ha snø, det er nok med minusgrader for at vinterdekkene overgår sommerdekkene. Dette skyldes gummiblandingen som brukes for å lage sommerdekk. Den er annerledes enn den som brukes for å lage vinterdekk. Gummiblandingen er optimalisert med forskjellige tilsetningsstoffer for å forbli myk og smidig under vinterforhold. Det gjør at de kan tilpasse seg overflaten og ha nok friksjon til å fungere skikkelig.

I tillegg er vinterdekk designet for å ha god trekkraft til tross for glatte overflater. Dette kan oppnås gjennom spesielt design av slitebanen og til og med ved hjelp av pigger i slitebanen. Med ordentlige pigger av metall eller keramikk, har du de beste egenskapene for å kunne styre bilen din på isete overflater. Så hvis du forventer å møte på mange isete overflater i området der du bor, er disse piggdekkene de beste vinterdekkene for slike forhold.

Så ikke bare er du avhengig av å ha gode vinterdekk, men du er også avhengig av å ha dem montert før vinteren kommer. Hvis du er sent ute med dekkskifte, bør du ikke prøve å kjøre bilen. Det ville være ganske likt det å forsøke å forlate huset med sommersko. Det er selvfølgelig en dårlig ide. Så det beste er å la bilen stå og vente minst til snøen eller isen har smeltet bort. Å unnlate å gjøre det kan risikere både din og andre sin sikkerhet.

For mer info om vinterdekk, besøk: https://nokiantyres.no/