My Vinterdekk Blog
De To Beste Matene A Holde Seg Trygg Pa Mens Man Kjorer Om Vinteren
De To Beste Matene A Holde Seg Trygg Pa Mens Man Kjorer Om Vinteren

De To Beste Matene A Holde Seg Trygg Pa Mens Man Kjorer Om Vinteren

SUV sommerdekk

Når du kjører bil om vinteren, er det to viktige prinsipper som du må sørge for at du følger for å holde deg trygg. Det første er å sørge for at du passer på at bilen din er utstyrt med et ordentlig sett med vinterdekk. Et ordentlig sett betyr et sett med dekk av høy kvalitet som er godkjent for vinterbruk. Vinterdekk finnes i to versjoner – enten med pigger, eller piggfrie. Vinterdekkene med pigger vil ha metallpigger bygd inn slitebanen. Disse piggene sikrer at du får god trekkraft, slik at du kan kontrollere kjøretøyet under glatte forhold.

Siden vinteren er forbundet med snø, is og slaps, trenger du dekk som kan håndtere disse typer overflater. Vinterdekk av god kvalitet vil kunne gjøre dette for deg. Du har også piggfrie dekk, som bruker både svært innovativt design av slitebanen for å skape godt grep, så vel som spesielle gummiforbindelser som gir deg ekstra grep på glatte overflater. Både de piggfrie dekkene og piggdekkene vil gi deg nok grep for sikker vinterkjøring. Piggdekkene er litt bedre på isete overflater og tettpakket snø.

Så hvis kjøringen din involverer mange isete overflater, er du bedre ute med piggdekk. For begge dekkalternativene spiller det andre aspektet av trygg vinterkjøring inn og det er å holde farten nede. For at du skal kunne kjøre trygt, må du holde farten på et nivå som er tilpasset omgivelsene. Den lavere hastigheten gir deg mye kortere bremselengde. Bremselengden er allerede betydelig lengre i vinterforhold. På grunn av økt bremselengde må du holde lengre avstand til kjøretøyene foran deg for å sikre tilstrekkelig stoppavstand. Den lavere hastigheten og de gode dekkene sikrer at du kan stoppe i tide for å unngå en ulykke hvis du holder riktig sikkerhetsavstand.

Siden vinterkjøring er så ekstremt, må du sørge for at du følger disse reglene for å holde deg trygg. Det er ikke bare for deg, men også for de andre menneskene på veien.

For mer informasjon om vinterdekk for vinterforhold, sjekk ut min nettside nokiantyres.no