My Vinterdekk Blog
Velg Alltid Vinterdekk For Vintersesongen
Velg Alltid Vinterdekk For Vintersesongen

Velg Alltid Vinterdekk For Vintersesongen

piggfrie dekk

Dette kan virke logisk, men det virker som om de fleste ikke tenker på det. De fortsetter å kjøre uansett vær eller uansett hvilken tilstand dekkene deres er i. Det har en tendens til å være lite kunnskap om betydningen dekkene faktisk har og hvor viktig de er for sikkerheten din. Sikkerhetsaspektet er ekstra viktig i vintersesongen, siden det er så mye mer utfordrende å kjøre om vinteren.

Forskjellen mellom å ha vinterdekk montert på kjøretøyet og å ikke ha vintergodkjente dekk montert om vinteren, er hvor mye kontroll du har over bilen din. Med sommerdekk vil du ha nesten null grep på isen. Dette betyr at du ikke vil kunne styre retningen, eller at du kanskje ikke får kjøretøyet til å stoppe hvis du kjører og ønsker å stoppe. Jeg tror alle kan være enige om at vi trenger å kunne kontrollere kjøretøyene våre, derfor er det ikke noe reelt valg, bortsett fra å få dekk som skal brukes i vintersesongen. Hvis vintrene ikke er spesielt hardføre, du sjeldent opplever frysende temperaturer og snø, kan du klare deg med dekk som kan håndtere en rekke værforhold og overflater, men hvis du har ekte vintre med snø, is og slaps, er det ingen grunnen til å ikke få seg et sett med vinterdekk som skal brukes om vinteren.

På is trenger du vinterdekkene som er designet med dette i tankene. Vinterdekkene er laget av en helt annen gummiforbindelse og mønsterdesign enn sommerdekkene. Dette er det som gjør dem så flotte på glatte overflater. Når det gjelder piggdekk, er disse avhengige av metallpigger som er integrert i slitebaneoverflaten for å gi trekkraft på is. De har også brede spor for å kunne utstøte slapsen. De piggfrie dekkene er laget av en spesiell gummiforbindelse som skaper trekkraft uten pigger.

Når du har bestemt deg for dekk som passer godt for deg, må du sørge for at de er av høy kvalitet. Det er tryggere, mer økonomisk og gir bedre brukstid.

For mer informasjon om vinterdekk, sjekk ut min nettside www.nokiantyres.no