My Vinterdekk Blog
Skikkelige Vinterdekk Er Alltid Det Beste Valget For Vinteren
Skikkelige Vinterdekk Er Alltid Det Beste Valget For Vinteren

Skikkelige Vinterdekk Er Alltid Det Beste Valget For Vinteren

vinterdekk

Hvis du tar som mål å kjøre bilen i vinterforhold, anbefales det alltid at du bruker skikkelige vinterdekk av høy kvalitet. Kjøring med sommerdekk under vinterforhold er forbundet med stor fare, ikke bare for deg selv, men også for alle andre i nærheten. Dette gjelder uansett hvilket kjøretøy du har. Hvis du er en SUV, kan det virke som om dekkene vil være gode nok til å tilfredsstille vilkårene, men hvis de er SUV-sommerdekk, kan de se robuste ut, men gummien blir hard når du når frysepunktet.

At gummien i dekkene blir hard er hovedgrunnen til at det ikke er trygt. Hard gummi har nesten null grep på glatte overflater, noe som betyr at du ikke kan styre bilen din hvis du står overfor is eller tettpakket snø. Et kjøretøy uten kontroll er alltid problematisk. Så for vinteren må du skifte til dekk som er godkjent for vinterbruk. Hvis de ikke er godkjent, vil de ikke gi deg den sikkerheten du trenger fra dekkene dine om vinteren. Så avhengig av hvor alvorlige vintrene dine er, bør du velge dekk tilsvarende. Hvis du har en tendens til å oppleve mye snø, vil det være et vinterdekk uten pigger. Hvis du har en tendens til å ha mye is og snøen har en tendens til å bli tettpakket og veldig glatt, så er piggdekkene det beste alternativet.

Begge disse alternativene vil fungere godt under vinterforhold. Så valget er mest avhengig av personlig preferanse og kjørevanene dine. Så før du gjør valget ditt, kan det være lurt å snakke med en dekkekspert eller gjøre noen undersøkelser på nettet. Piggdekk har litt mer restriksjoner på bruken enn piggfrie dekk, men de har også det beste grepet på is, så alt avhenger av hva du trenger og hva du prioriterer. Hvis du velger dekk av høy kvalitet, øker du sjansene dine for å få de beste egenskapene for disse utfordrende forholdene. Dekk av høy kvalitet har ogsp en lavere rullemotstand som resulterer i lavere drivstoffregninger, og de er stødige, noe som øker produktets levetid.

For mer info om vinterdekk, besøk: Nokian Tyres