My Vinterdekk Blog
Hva Er Et Vintergodkjent Dekk?
Hva Er Et Vintergodkjent Dekk?

Hva Er Et Vintergodkjent Dekk?

vinterdekkene

Et dekk som er godkjent for bruk om vinteren, er et dekk som har blitt designet for vinterbruk. Det er designet med vinteren i tankene, slik at gummiblandingen forblir myk selv ved lave vintertemperaturer. Slitebanen er optimalisert for vinterværforholdene som inkluderer snø, slaps og is.

Sommerdekk er laget av en gummiblanding som er svært ulik den til vinterdekk. Gummiforbindelsen til sommerdekk vil miste grepet når temperaturen faller fordi gummien blir hard; Derfor er  gummiforbindelsen i vinterdekk helt annerledes.

Vintergodkjente dekk har egenskaper som trengs om vinteren. Sporene er utformet for å håndtere snø og slaps. Slitebanen er svært ulik mellom sommer- og vinterdekk. Om vinteren kan du ha enten piggfrie dekk eller piggdekk, som vil fungere spesielt godt på isen.

Hvis du kjører med et vintergodkjent dekk, er du klar for vinteren når den kommer. Du kan kjøre trygt på snødekte, isete og smale veier. Det er definitivt ikke trygt å kjøre med dekk som ikke er vintergodkjent når du har med vanskelige vinterforhold å gjøre.

For mer info om vintergodkjente dekk, besøk: www.nokiantyres.no