My Vinterdekk Blog
Hvordan Vite Hvilke Dekk Du Skal Kjøpe Når Du Velger Vinterdekk
Hvordan Vite Hvilke Dekk Du Skal Kjøpe Når Du Velger Vinterdekk

Hvordan Vite Hvilke Dekk Du Skal Kjøpe Når Du Velger Vinterdekk

SUV sommerdekk

Å velge de riktige dekkene i jungelen av forskjellige dekk er ikke alltid den enkleste oppgaven. Spesielt hvis du ikke er så kunnskapsrik om dekk og hva skiller dem fra hverandre.

Du kan i utgangspunktet dele dekkene inn i noen ulike kategorier basert på vær. De viktigste er vinter- og sommerdekk. Deretter har du allværsdekk, som kan brukes hele året. Du kan også kategorisere dekk basert på ytelse, det vil si de mer vanlige dekkene og deretter dekkene med høy ytelse. Selv overflatene du kommer til å kjøre på, kan gjøre forskjell på dekket. Så har du offroad-dekkene, de tunge dekkene dine.

Hovedvalgene har en tendens til å være vinter eller sommerdekk, hvor du deretter velger ut ifra hvilke type sommer- og hvilken type vinterdekk du vil ha. Når du velger vinterdekk, har du litt flere muligheter å velge mellom, siden du avhengig av hvilke værforhold du måtte møte på, enten kan møte på voldsomme snøforhold eller veldig isete forhold. Her har også personlige preferanser en tendens til å påvirke valget. Noen foretrekker å ha piggdekk og noen foretrekker å ha piggfrie dekk. De fungerer begge godt under vinterforhold, spesielt hvis du velger et høyverdig sett med dekk. Å prøve å spare penger ved å velge dekk av lavere kvalitet kan være en beslutning som påvirker sikkerheten, bilens drivstoffeffektivitet og brukstiden til dekkene dine, slik at det er bedre å velge et bedre dekk for de utfordrende vinterforholdene.

Piggdekk har bedre trekkraft på isen, så hvis du kjører på mye is og trenger best mulig grep, bør du velge vinterdekk med pigger. Hvis du møter på forhold som ikke har så mye is, mer snø eller strødde motorveier eller byveier, så bør du gå for piggfrie dekk. Begge vil, som nevnt, være i stand til å håndtere vinterforholdene trygt. Nøkkelen er å kontrollere rullemotstanden for å vurdere drivstoffeffektiviteten, rullestøy som påvirker kjørekomforten og deretter det grepet de har på våte veier. Det er også lurt å lese sikkerhetsrapporter og dekktester i bilblad for å se hvordan dekkene fungerer på is og snø før du tar den endelige avgjørelsen.For mer informasjon om hvilke vinterdekk du bør velge, besøk: https://www.nokiantyres.no/