My Vinterdekk Blog
Slik Optimaliserer Du Kjøreytelsen Til Din SUV
Slik Optimaliserer Du Kjøreytelsen Til Din SUV

Slik Optimaliserer Du Kjøreytelsen Til Din SUV

vinterdekk

For å sikre at du får mest mulig ut av din SUV, er det viktig at du tar godt vare på den. Sørg for at du følger servicehåndboken og foretar de nødvendige regelmessige servicekontrollene. Hvis din SUV ikke er godt vedlikeholdt, vil det være vanskelig å få mest mulig ut av den når det gjelder ytelse. Mellom servicekontrollene må du også sørge for at alle delene til bilen blir tatt vare på.

Dekkene dine er en integrert del av din SUVs sikkerhet og ytelse. Du må kjøpe dekk som vil matche ytelsen til din SUV. Du må få deg spesifikke SUV-dekk. Hvis du bor i et område der du vil møte på reelle vinterforhold, må du få deg SUV vinterdekk for å kunne kjøre under disse forholdene. Uten dekk som er godkjent for bruk i vinterforhold, vil det være farlig å kjøre på isete eller snødekte veier. Hvis du prøver å kjøre med for eksempel sommerdekk om vinteren, vil sommerdekkene ikke være i stand til å fungere bra. Det er farlig å prøve å kjøre med sommerdekk i tøffe vinterforhold. Sommerdekk er designet for varme sommervilkår og ikke for kalde vintre.

Dekkene dine må vedlikeholdes hele året. Pass på at du kontrollerer tilstanden til dekkene dine når du fyller bensin på bilen din, for å sikre at det ikke er noen kutt og rifter i gummien. Du må kontrollere at mønsterdybden er over 0,16 tommer, for å sikre riktig ytelse og sikkerhet. Lav slitedybde er farlig å kjøre med, siden det vil føre til at dekkene glir og ikke har det nødvendige grepet. Også bremselengden øker, noe som betyr at du ikke vil kunne få bilen til å stoppe like fort. Vi må kunne stole på at vi har en kort bremselengde for å unngå ulykker når vi kjører.

For flere tips om SUV-dekk, besøk; www.nokiantyres.no