My Vinterdekk Blog
Dekkene Dine Kan Være En Stor Risikofaktor, Så Velg Klokt
Dekkene Dine Kan Være En Stor Risikofaktor, Så Velg Klokt

Dekkene Dine Kan Være En Stor Risikofaktor, Så Velg Klokt

Når du kjører, kan du stå overfor mange forskjellige værforhold som kan gjøre kjøringen mer utfordrende. Det kan være sommer med solskinn og tørre veier eller sommer med våte veier, du kan ha vinter med slush, is eller snø. Du kan til og med ha våte veier om vinteren. Du kan oppleve hagl, kraftig regn til tross for at det er vinter, tung slush eller tett pakket snø som i utgangspunktet blir is. Hvis du ikke har et dekk for å takle disse forholdene, vil de bli en risikofaktor og sette i fare for sikkerheten din.

Du vil sørge for at du har et dekk som gjør at du kan kjøre trygt og ha grepet du forventer, uavhengig av været og overflaten. Du trenger styringsrespons og bremselengde for å være innenfor rimelige grenser. Alt dette kan oppnås med de riktige dekkene. Men med feil dekk setter du deg selv og andre i fare ved å prøve å kjøre med dekk som ikke er laget for disse forholdene. Det verste er selvfølgelig når man prøver å kjøre om vinteren med dekk som ikke er godkjent for vinterforhold.

Å velge riktig dekk er svært viktig og ikke alltid lett. Det er mange forskjellige muligheter fordi det er så mange forskjellige værforhold, sesonger, ytelseskrav og brukervennlighet for et dekk. Hvis du står overfor både sommer- og vinterforhold, vil du mest sannsynlig velge mellom pigg eller piggfrie dekk som vinterdekk alternativet og deretter et sommerdekk for sommermånedene. Du må bytte dekk mellom sommer og vinter.

Her er det viktig å gjøre forandringen tidlig nok før vinterværet kommer, slik at du ikke blir overrasket, mens du fortsatt har sommerdekkene dine og har vinterforhold med snø og isete veier. Hvis dette er tilfelle, er det best å bare unngå å kjøre og vurdere hvordan du kan bytte dekk uten å flytte bilen, eller hvis det er mulighet til å vente på å returnere varmere vær. Forandringen omvendt er også viktig, da kjøring med vinterdekk i sommerforhold øker slitasje og kan i noen tilfeller være ulovlig. Så når du forventer at vinteren til slutt er over, kan du starte bryteren.

For mer informasjon om riktige dekk, besøk: www.nokiantyres.no