My Vinterdekk Blog
Mangler Du Grep På Dekkene Dine?
Mangler Du Grep På Dekkene Dine?

Mangler Du Grep På Dekkene Dine?

Hvis du mangler grepet når du kjører, er det sannsynligvis fordi du ikke har gode dekk. Du kan ha uegnet dekk for de spesielle forholdene, eller du har for slitte dekk med lav slitedybde, og du trenger et nytt sett med dekk for kjøretøyet ditt. Om vinteren, uansett om du har bil, lastebil eller SUV, trenger du et dekk, enten et belagt dekk eller en ikke-belagt, som er godkjent for bruk i vinterforhold.

Det anbefales å bruke dekk med slitedybde på 4 mm for å sikre tilstrekkelig grep. Dårlig grep kan også skyldes feil dekktrykk, så sørg for at du kontrollerer dekkstrykket regelmessig. Sjekk bilens håndbok for riktig dekktrykk og ta hensyn til ekstra belastning du måtte ha. Kjøretøyets støtdempere kan også påvirke grepet. Hvis støtdempere og trykket er ok, må du sjekke dekkene ytterligere for å finne ut hva som forårsaker det dårlige grepet.

Høykvalitets dekk for både vinter og sommersesong har unike slitbanemønstre for å gi deg overlegen grep og kontroll. Mye forskning og utvikling går i å optimalisere slitene. Utrettelig testing i ulike forhold holder forbedret dekkene for å gi utmerket sikkerhet kombinert med de beste kjøreegenskapene.

Det er vanskeligere å lage vinterdekk av høy kvalitet enn sommerdekk, da værforholdene kan være veldig ekstreme om vinteren, og du må kunne klare både tørre og isete veier og alle forhold som oppstår mellom disse, for eksempel regn, slask og snø. De fleste produsenter av vinterdekk tilbyr både pigg og piggfrie alternativer. Piggdekk stole på pigger for å skape godt grep, mens de piggfrie stoler på unike gummi sammensatte og slitebanen design for å sikre at du har godt grep, spesielt på vinterveier. Piggdekk har en tendens til å få bedre grep på isen, på snø både utfører svært godt.

For mer info om gode dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/