My Vinterdekk Blog
Sikker Kjøring Er Nøkkelen I Vintertid
Sikker Kjøring Er Nøkkelen I Vintertid

Sikker Kjøring Er Nøkkelen I Vintertid

Når du kjører om vinteren, med riktige vinterforhold tilstede, må du kjøre forsiktig. Det er ikke nok med en veldig trygg bil lastet med alle de nyeste sikkerhetsfunksjonene, hvis du ikke kjører trygt. De fleste biler i dag er ganske trygge å kjøre, noen kan være litt overlegen og spesielt større biler gir mer beskyttelse enn mindre. Dette kan være en av årsakene til økningen av SUVer som nå er til stede, selv om de fleste bare brukes til kjøring på asfaltveier.

En sikkerhetsfaktor, som folk flest pleier å glemme, er dekkene. Selv om dekkene egentlig ikke er en del av bilen og kan endres veldig enkelt, er de fortsatt avgjørende for å levere sikkerheten til kjøretøyet. Et trygt kjøretøy med dårlige dekk vil ha en mye høyere sannsynlighet for å ende opp i en ulykke. Du trenger et dekk med riktig mønsterdybde og et dekk som er utformet for værforholdene du kjører inn. Hvis du har en god og trygg bil, men kjører i vinterforhold med et sett sommerdekk, vil du mest sannsynlig ende opp i en ulykke. Du trenger definitivt riktig vinterdekk.

Du må matche dekkene med værforholdene og kjørevanene dine. Med feil dekk vil sjansene dine bli slanke for å holde seg unna en ulykke, og det kan være mot loven å kjøre uten dekk. Det er regelverk med minimum slitedybde og noen steder er det regler for hvilke dekk du trenger å ha, avhengig av sesong.

Kjøre trygt inkluderer å tilpasse hastigheten til veioverflaten og synligheten din. Hvis du ikke føler deg komfortabel med kjøring i vinterforhold, kan det være best å unngå det i tider når været er det verste og synligheten er dårlig. Øv vinterkjøring når du finner isolerte områder, dette vil bidra til å forbedre dine ferdigheter og øke konfidensnivået ditt. Sjekk også om det er noen steder som organiserer vinterkjøring for folk som ønsker å forbedre sine ferdigheter.

For flere tips om sikker kjøring, besøk: nokiantyres.no