My Vinterdekk Blog
Valget Av Dekk Avhenger Av Hvor Du Bor
Valget Av Dekk Avhenger Av Hvor Du Bor

Valget Av Dekk Avhenger Av Hvor Du Bor

Valget av dekk vil avhenge av hvor du bor, hvor du skal kjøre, hvilken type kjøring og hvilken overflate du skal kjøre på.

Hvor du bor, bestemmer deg om du vil bruke sommer- og vinterdekk, slik det er i Nordeuropa. I Norden er vinterdekk obligatorisk og må brukes i vintersesongen. Du kan velge mellom piggdekk eller piggfrie dekk, som er laget for vinteren. Piggdekkene er selvsagt utmerket på isete overflater, og både de pigg og piggfrie dekkene er gode på snø. Endringen av dekk må gjøres før vinteren starter, og for vinterdekk er det en nøyaktig dato når de ikke lenger er tillatt.

Hvis du bor i Sentral-Europa, har du muligheten til å bruke et helt vær dekk som er vinter godkjent. All-værsdekk kan håndtere vinterforhold mye bedre enn et sommerdekk, så hvis det er mulighet for deg å oppleve noe vintervær, kan dette være et godt valg for deg. Dette vil holde deg trygg hele året, og du trenger ikke å bekymre deg for å bytte dekk mellom årstider.

Det kan også være områder i Sentral-Europa hvor du kanskje vil gå på vinterdekk. Hvis du gjør dette, og da må du bytte mellom sommer og vinterdekk. Du må sjekke hvilke forskrifter som gjelder når det gjelder piggdekk, som noen land som Tyskland de er forbudt. Så hvis du planlegger å kjøre over grenser, må du vite hvilke regler som er på plass i de andre landene.

Noen land tillater deg å bruke snekjeder, som er enheter som går på toppen av dekkene dine. Hastigheten må reduseres ved kjøring med snøkjede, og du bør i de fleste tilfeller ikke kjøre raskere enn 50 km / t.

Den virkelige forskjellen mellom sommer- og vinterdekk ligger i gummiblandingen, hvor sommerdekkene er laget slik at de kan takle varme temperaturer og utmerke seg på tørre veier og håndtere våte veier. Vinterdekkene har forskjellige slitebanenes design for å håndtere sløyfe og snø. Gummiblandingen er laget slik at de forblir myke til tross for at temperaturen går langt under null. Et sommerdekk vil bli svært vanskelig under disse temperaturene og miste grepet og bør dermed unngås.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/