My Vinterdekk Blog
Vinterdekk Redder Liv
Vinterdekk Redder Liv

Vinterdekk Redder Liv

Closeup of car tires in winter morning

Jeg tror at enkelte områder i Nord-Amerika, som dekker både USA og Canada, bør vurdere å følge noen av de europeiske landene som har gjort vinterdekk obligatorisk. Mange bilsikkerhetsoppfinnelser har allerede blitt obligatoriske, for eksempel setebelter, ABS-bremser, vindusviskere etc. Grunnen til at de ble obligatoriske er at de har bidratt til å redde millioner av liv. Det samme gjelder vinterdekk. De har tydeligvis forbedret sikkerheten til vinterkjøring i områder der harde vinterforhold er tilstede.

Kjøring med sommerdekk i vinterhalvåret er veldig farlig. Gummiblandingen er ikke laget for lave temperaturer. Når du produserer vinterdekk, blir gummiblandingen helt annerledes, noe som sikrer at dekkene blir myke og fleksible selv i svært lave temperaturer. Når du bruker dekk som ikke er utformet for de forholdene du har til hensikt å kjøre inn, gjør du deg ikke en tjeneste. Problemet er at dekkene, som ikke er designet for vinterbruk, blir vanskelige og ufleksible. Jeg pleier å sammenligne den med en hockeypuck, som vi alle vet har en hensikt å glide bra på isen.

Når dekket er hardt og ufleksibel, kan det ikke tilpasse seg veglaget, og du vil miste grepet på glatte overflater. Du kan ikke forvente å ha god kontroll over bilen eller være i stand til å få bilen til å stoppe, da bremsavstanden vil være veldig lang. Det er farlig å prøve å kjøre hvis grepet er dårlig og bilen er vanskelig å kontrollere. Et mykt dekk, derimot, gjør at gummi kan presse inn i veglaget for å skape trekkraft.

Den eneste staten i Nord-Amerika som krever vinterdekk – eller snødekk som de også er kjent, er provinsen Quebec. Jeg synes det burde være obligatorisk å bruke dekk som er godkjent for vinterbruk i de områdene som opplever harde vintervær og hvor temperaturen er konstant under frysing.

Hvis du bor i et område som ikke har hardt vintervær, kan du være i stand til å håndtere med et all-værsdekk som er godkjent for vinterbruk. Hvis du har harde vintre, anbefales det å bytte til vinterdekk som enten er piggfrie eller med pigg. Piggdekkene gir utmerket grep, spesielt på is, men de får ikke brukes overalt. På snøen virker både pigg og piggfrie dekk godt. Nøkkelen er at du forbereder deg på vinteren, ved å ha de riktige dekkene.For mer info om vinterdekk, besøk: Nokian Tyres