My Vinterdekk Blog
Pass På At Du Vet Hvilket Dekk Du Har På Kjøretøyet Ditt
Pass På At Du Vet Hvilket Dekk Du Har På Kjøretøyet Ditt

Pass På At Du Vet Hvilket Dekk Du Har På Kjøretøyet Ditt

Når folk kjøper biler legger de stor vekt på bilutvalget og på alle tilbehør og motorstørrelser, mens dekkvalgene blir mindre oppmerksom. Det føles som fargen på bilen får større vekt i utvelgelsesprosessen enn dekkene. Dette må bety at folk flest ikke forstår betydningen av dekkene i bilens ytelse og sikkerhet.

Akselerasjon og hastighet

Hvis kjøretøyet ikke har gode dekk, vil grepet ikke være optimalt og du vil ikke få optimal akselerasjon. For høye hastigheter må du også sørge for at du har høykvalitets dekk med høyhastighetsvurdering.

Kontroll og manøverbarhet

Evnen til å ha god kontroll og stabilitet når du kjører er i høy grad styrt av dekkene og hva grep og kontroll de kan gi deg. Slitebanen er optimalisert for å gi deg best kontroll og stabilitet under ulike forhold.

Bremseavstand, billyd og drivstoffeffektivitet

Med den nye EU-dekkmerket er disse faktorene nå merket på dekk for enkel sammenligning, så det er enkelt å se at disse faktorene varierer mye mellom dekk og direkte påvirker bilens ytelse og kjørekomfort. Med bremselengde har du et klart sikkerhetsaspekt, slik at du kan stoppe bilen raskt for å spare deg for ulykker.

Evne til å kjøre på snø, is og slask

De dekkene du har montert på kjøretøyet, kontrollerer din kjølighet i vinterforhold. Hvis du har feil dekk, betyr det lite hvor bra kjøretøyet ditt er. Du vil trenge dekk som er godkjent for vinterforhold. Et riktig sett med vinterdekk er det beste alternativet for å takle snø og sløyfe, og hvis du går for piggdekkene, så har du den beste tilstanden for å møte også isete forhold.

Hvis du vil sikre at du har en trygg bil som har ytelsen du betalte for, må du passe på at du velger nøye de beste dekkene til kjøretøyet ditt. Så neste gang, sørg for at du tar en mer bevisst beslutning om dekk og legger mer tid på dette enn å velge fargen på kjøretøyet. Hvis du velger et dekk med lav rullestyrke, vil du sikkert spare ekstra investering i høykvalitets dekk. For mer informasjon om riktig dekk, sjekk ut: https://www.nokiantyres.no/