My Vinterdekk Blog
Tips For Å Kjøpe All-Værdekk
Tips For Å Kjøpe All-Værdekk

Tips For Å Kjøpe All-Værdekk

all-værdekk

Når du bor i et område med skiftende årstider og varierende vær, er det viktig å investere i et godt dekk. De fleste vil ikke ha ulempene med å bytte mellom to sett med dekk, slik at valget av et all-værdekk er et flott valg. Du kan spørre deg selv hva er forskjellen mellom all-værdekk og all-sesongdekk? Hele året dekkene er kun egnet for områder hvor vintersesongen er mild eller det er ingen ekte vinter. De bør ikke brukes i et område med kalde og harde vinterforhold. Noen studier har vist at et vinterdekk stopper nesten 50 meter raskere enn et heltidsdekk på vinterveier. Forskjellen mellom all-værdekk og all-sesongdekk er at all-værdekk er i stand til å håndtere vinterforhold mye bedre. All-værdekkene kombinerer de beste egenskapene til hele sesongen og vinterdekk.

Ta for eksempel Nokian WR G3 allværdekk dekk. Det ser ut som en kombinasjon av all- sesongdekk og vinterdekk, og kan brukes i noe vær både om sommeren og vintersesongen. Forskjellen kan virkelig bli følt når fortauet er våt fra enten regn eller slask. Dette skyldes at «blokkert» vintertrinn har spor som også kalles sipes som flytter vann ut mer effektivt.

Selv om dedikert vinterdekk bedre enn all-værdekk om vinteren på grunn av deres mykere gummiblanding, som forblir fleksibel selv i kaldt vær, vil all-værdekk bedre vinterdekk om sommeren. Dette skyldes at gummi i vinterdekk ikke kan takle varmen og derfor ikke varer lenge. All-værdekk har fordelen av å kunne brukes hele året. Dette eliminerer selvfølgelig bryet med å bytte dekk.

Slitbaneblandningen i all-værdekk  er formulert forskjellig for å kunne motstå et bredt temperaturområde. Du bør forvente et kortere slitebane som også reflekteres i kortere livslangsgarantier. Dette kan imidlertid være vel verdt det, at du ikke trenger å bytte dekk, og med investeringen i et godt kvalitets-dekk som Nokian WR G3, kan du føle deg trygg på veien 365 dager på året.

For mer informasjon om All-værdekk, besøk: www.nokiantyres.no