My Vinterdekk Blog
Våren Kan Være Utfordrende I Trafikken
Våren Kan Være Utfordrende I Trafikken

Våren Kan Være Utfordrende I Trafikken

piggfrie dekk

Våren varierer mellom landene, men for de landene som veksler mellom kald vinter og varm sommer, kan vår og høst være utfordrende. Det er tider når både vinter- og sommervær er blandet, og dagen kan begynne med sommervær og slutte med vintervær.

Selvfølgelig er dekkvalgene vanskelig å gjøre når du har disse forholdene. Jeg forteller alltid folk at du bare skulle kjøre hvis du fortsatt har vinterdekk på bilen din. Dette er en av grunnene til at du bør bytte i god tid til vinterdekk før muligheten for at vinterværet kommer, og du bør prøve å holde vinterdekkene på bilen din for å sikre at du ikke ender i en situasjon der du ha snø eller slask og sommerdekk på bilen din.

Hvis du ikke er så avhengig av bilen din, og du kan la bilen stå hvis du befinner deg med feil dekk for de nåværende værforholdene, så avstår du bare fra å kjøre til været forbedres. Hvis du er sterkt avhengig, må du bare sørge for at du endrer litt senere. Selv om vinterdekk ikke er optimale i sommerforhold, er de fremdeles et sikrere alternativ for å ha sommerdekk på is eller snø. Sommerdekk vil bli vanskelig og har i utgangspunktet null grep eller kontroll på is. Sommerdekk vil bli vanskelig allerede under frysing, så selv om du ikke har vinterforhold, men du har veldig kalde temperaturer, bør du allerede være forsiktig når du kjører, da du ikke har grepet som du kan forvente.

Vi kan aldri være sikre på været og det er helt ned til sannsynligheter, jo lenger venter du jo mer sannsynlig at du skal ta den riktige avgjørelsen. Men vent ikke for lenge, for hvis du kjører med piggfrie dekk i varmt vær, vil slitasje øke. Hvis du har vinterdekk for vinteren, kan du være i strid med lokale lover og forskrifter

For mer informasjon om de riktige dekkene for riktig vær, besøk: https://www.nokiantyres.no/