My Vinterdekk Blog
Hvordan Holde Seg Trygt På Vinterveiene
Hvordan Holde Seg Trygt På Vinterveiene

Hvordan Holde Seg Trygt På Vinterveiene

Piggdekk

Å være trygg når du kjører, er en kombinasjon av noen få ting: å ha en trygg bil, ha vinterkvalitet av god kvalitet og kjøre trygt. Den første kan være vanskelig å endre hvis du allerede har tatt din beslutning og du har kjøpt en bil. Den andre er veldig viktig, og du må sørge for at du har et godt dekk som er testet og godkjent for vinterforhold. Alle vinterdekkene som er testet og godkjent, vil ha et symbol på et tre-topp fjell med en snøfnugg inne i det, ofte referert til som 3PMSF symbolet. Hvis dekkene ikke har dette symbolet, bør du ikke kjøre om vinteren. Det er så enkelt. Du må umiddelbart få riktig dekk hvis du vil kjøre om vinteren.

Valget av hvilket dekk du velger vil avhenge av hvor du bor og hvilket vær du har en tendens til å oppleve gjennom året. Du kan i utgangspunktet kategorisere det i:

Mild til moderat vintre

Du bor i et område som ikke alltid får vintervær, og hvis det er noen, vil det ikke være mye og ikke for lange perioder. Her ditt dekkvalg kan være et all-værdekk, noe som gjør at du også kan kjøre om sommeren. Det lar deg også alltid være klar til å kjøre uansett værforhold. Hvis du er ok med å bytte ut et piggfrie vinterdekk, er det da det beste alternativet.

Moderate vintre til riktig vinter

Her vil du sikkert ha vintre, men de er ikke de vanskeligste forholdene. Du vil ha snø og is i sesongen. Her kan vinterdekkene som ikke er belagt være et godt alternativ. Dekkede vinterdekk kan også brukes hvis det ikke er noen begrensninger på bruken av dem.

Sterke vinterforhold

Når du har ekte vinter med mye snø og is som foregår i det meste av vintersesongen, vil du også møte de tøffeste vinterforholdene. Piggdekk vil alltid gi deg det beste grepet på is, så dette er ditt beste alternativ for disse forholdene. De piggfrie dekkene kan også være et godt alternativ, spesielt hvis du opplever mye snø.

Uavhengig av ditt dekkalternativ som du kombinerer med bilen din, må du også kjøre trygt. Hastigheten bør tilpasses forholdene som råder. Selv den beste bilen og de beste dekkene kan holde deg ut av en ulykke hvis du er en hensynsløs sjåfør.

For mer informasjon om vinterdekk besøk oss: www.nokiantyres.no