My Vinterdekk Blog
Slik Sikrer Du At Du Kjører Trygt Med En SUV I Vintersesongen
Slik Sikrer Du At Du Kjører Trygt Med En SUV I Vintersesongen

Slik Sikrer Du At Du Kjører Trygt Med En SUV I Vintersesongen

SUV piggdekk

Hvis du bor i et område der du har vinterforhold i løpet av året, må du utstyre din SUV med riktige vinterdekk som er godkjent for vinterkjøring. Hvis dekkene ikke har et vintergodkjent symbol på dekkets sidevegg, er de ikke egnet for vinterkjøring, og du bør avstå fra å kjøre. Du trenger riktige vinterdekk for å takle disse forholdene. Sommerdekk vil bli svært vanskelig ved lave temperaturer og vil ikke kunne gi grepet du trenger for å holde seg trygg under kjøring. Ikke la deg lure av det faktum at SUV sommerdekk noen ganger kan se ganske robust og gi inntrykk av at de kan takle terreng. Du trenger SUV vinterdekk. Det rene faktum at gummiblandingen ikke har blitt optimalisert for kaldt vær og du vil miste nesten alt ditt grep, spesielt på is, bør avskrekke deg fra kjøring.

For kjøring i isete forhold bør du kjøpe SUV piggdekk. De vil kunne gi deg grepet og stabiliteten du må ha, for å kunne kjøre trygt. Metalltappene graver i isen for å gi deg det nødvendige grepet for sikker kjøring. Slitebanen er også optimalisert for å kunne håndtere snø og slask. Med slask må du også være forsiktig med at bilen din ikke taper kontroll på grunn av slaskplaning, som er vinterens ekvivalenter med vannplaning.

Du må også sørge for at dekkene er i god stand, at det ikke er tårer eller kutt på dem. Kontroller at mønsterdybden er over 4 mm og at dekkene er riktig oppblåst. Ved lavere temperatur går trykket ned, så det er viktig å kontrollere dekkstrykket regelmessig. Også hvis du kjører med et fullt lastet kjøretøy, bør du sjekke det. Lavt dekktrykk reduserer grepet og stabiliteten. Slitasje på dekkene vil øke dekkene med lavt trykk, slik at du må kjøpe nye tidligere enn beregnet. En annen negativ innvirkning er at rullemotstanden øker, noe som fører til at SUVen din spiser mer bensin, noe som kan være ganske dyrt med dagens bensinpriser. Så prøv å sjekke trykket når du stopper ved bensinstasjonen.

For mer informasjon om dekk, besøk: www.nokiantyres.no