My Vinterdekk Blog
Att velge de riktige dekkene til sommeren
Att velge de riktige dekkene til sommeren

Att velge de riktige dekkene til sommeren

sommerdekk

Sommerdekk er det riktige valget for sommersesongen. Sommerdekk vil utføre det beste når du har varmt sommervær og vice versa, vil de ikke fungere godt ved temperaturer under null grader celsius. Når du har under-null grader, blir gummi i sommerdekkene hart og vil miste sin trekkraft. Hvis du kjører i de kalde forholdene, må du velge et helt vær dekk eller et dedikert vinterdekk for vintersesongen.

Hvis du har veldig harde vinterforhold, anbefales det å bruke et riktig vinterdekk. All-værsdekkene kan håndtere noe vintervær, men i de utfordrende og raskt skiftende vinterværene er et riktig vinterdekk ditt beste valg. Hvis du har et all- værsdekk, kan du klare deg med det dekket også i sommersesongen.

Hvis du kjøper sommerdekk, må du velge et dekk som passer for dine behov, din bil og dine kjøreforhold. Enten du har en SUV-bil, en sportsbil eller en liten bil, trenger alle disse forskjellige typer dekk. EU-dekkmerking kan hjelpe deg med å sammenligne forskjellige dekkegenskaper og velge et dekk som er drivstoffeffektivt på grunn av lav rullemotstand, har et godt vått grep, basert på bremselengde på våte veier, og til slutt er det mindre støyende under kjøring. Disse er kanskje ikke de viktigste kriteriene for deg, men kan fortsatt lede din beslutning når du har funnet noen dekk som passer dine hovedkriterier.

Det er viktig at sommerdekkene fungerer bra på våte veier. I tillegg til å ha et godt vått grep, må de også være effektive på å fjerne vann ved å skyve det bort for å sikre riktig kontakt mellom dekk og vei. Hvis kontakten går tapt, vil du oppleve aquaplaning. I aquaplaning mister du kontroll over kjøretøyet ditt. Dette kan være svært farlig og kan forårsake ulykker. Du vil gjenvinne kontrollen som hastigheten er redusert og nok vann kan skyves vekk. Noen sommerdekk er bedre designet for dette. Jeg har en tendens til å foretrekke disse dekkene.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/