My Vinterdekk Blog
Nye dekk vil holde deg trygg
Nye dekk vil holde deg trygg

Nye dekk vil holde deg trygg

vinterdekk

Dekk er laget for å ha på seg; Vanligvis dekk av god kvalitet varer lenger enn noen av de billigere. En ting er sikker på at alle dekkene slites ut over tid. Dette er en grunn til at du må sjekke slitemønsterdybden, for å sikre at den er over 4 mm. Hvis du går under 4 mm, er det ikke trygt å kjøre med dem lenger. Dekkene begynner å miste sine nøkkelegenskaper mens slitebanen går ut og du må bytte dem for å kunne kjøre trygt.

Dekkene er svært viktige for sikkerheten til bilen din. Selv om bilen din ville være god og trygg, vil det ikke fungere bra hvis du har dårlige eller slitte dekk på den. Bremselengde er betydelig lengre når slitebanen er slitt. Å være i stand til å stoppe i tide er en stor grunn til bilulykker. Det er også en grunn til at høye hastigheter er farlige, da det tar lengre tid å få bilen til å stoppe. Grip er en annen nøkkelfunksjon som går tapt når dekket slites ut. Uten riktig grep din bil mens du glir som du tar hjørner og svinger, og du kan lett miste kontroll over kjøretøyet.

Hvis du har vinterdekk, er grepet enda viktigere. Om vinteren kan veglaget være veldig glatte på grunn av is og snø. Dette krever at du regelmessig sjekker slitedybden for å sikre at vinterdekkene har mer enn 4 mm slitasje igjen. Du trenger så mye grep som du kan få fra vinterdekkene dine.

Dekktrykk er en annen faktor som kan påvirke sikkerheten til bilen, da lavt dekktrykk fører til dårligere kjøreegenskaper. Dekkslitet øker også med lav dekktrykk. Derfor må du, i tillegg til å sjekke slitedybden, sjekke dekkstrykket regelmessig for å sikre at trykket er riktig og som angitt i bilens håndbok. Kjøring med lav dekktrykk øker rullestyrken, noe som igjen vil øke bilens drivstofforbruk. Det betyr at du må fylle opp bilen oftere. Lavt dekktrykk blir ganske kostbart etter hvert som dekkene dine slites ut raskere og også bruker mer drivstoff, noe som betyr at du snart trenger et nytt sett med dekk.For mer informasjon om dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/