My Vinterdekk Blog
Sommeren nærmer seg; Trenger du nye dekk?
Sommeren nærmer seg; Trenger du nye dekk?

Sommeren nærmer seg; Trenger du nye dekk?

sommerdekk

De som har vinterdekk på kjøretøyene sine i vintersesongen, vil snart måtte bytte dekk til sommerdekk hvis det ikke er gjort ennå. Avhengig av hvor mye slitasje det var igjen på sommerdekkene før du slår på vinterdekkene, må du kanskje kjøpe et nytt sett med sommerdekk.

Når du velger vinterdekk, gjør du vanligvis valget mellom piggdekk og piggfrie- dekk. Med sommerdekk trenger du ikke å gjøre et slikt valg. Det er fortsatt stor forskjell mellom ulike sommerdekk basert på gummiforeningen som brukes i dekk og slitebanen. Sammenlignet med vinterdekk har sommerdekkene en gummiforeningen som er optimalisert for de varme temperaturene, slik at de får den rette mykhetsgraden i løpet av det normale sommertemperaturintervallet.

Hvis du prøver å bruke sommerdekk om vinteren når temperaturen er under null grader, vil sommerdekket bli hard og gir deg ikke det grepet du forventer ut av ditt dekk. Derfor anbefales det alltid å bytte til vinterdekk når du har temperaturer under null eller har vanskelige vinterforhold. Det er veldig farlig å prøve å kjøre med sommerdekk under vinterforholdene; du trenger alltid å bytte til riktig vinter godkjent dekk og holde dem på så lenge du har vinterforhold. Ikke endre for tidlig. Hvis vinterværet plutselig kommer tilbake, må du kanskje forlate bilen din hjemme dersom du allerede har montert sommerdekkene. Jeg vet at det kan være veldig fristende å bytte til sommerdekk så snart det er et tegn på varmt vær, men du bør vente til du er veldig sikker på at den ikke kommer tilbake.

Sommerdekk må gi deg god stabilitet og kontroll på tørre og våte veier. Slitebanen vil avgjøre hvor godt grepet du får. EU-dekketiketten vil indikere hvor god våtgrepp du får fra dekkene, hva er rullmotstanden og støynivået. Informasjon hjelper deg med å sammenligne ulike dekk. Dekk av høy kvalitet har en tendens til å spare penger i det lange løp, siden de vanligvis varer lenger og er mer drivstoffeffektive på grunn av lav rullestyrke.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/