My Vinterdekk Blog
Sammenlignet med vinterforhold, er somre ganske enkle å kjøre i
Sammenlignet med vinterforhold, er somre ganske enkle å kjøre i

Sammenlignet med vinterforhold, er somre ganske enkle å kjøre i

sommerdekk

Det er lett å forstå at vintrene har noen av de vanskeligste kjøreforholdene du kan forestille deg. Kjøring om sommeren er mye lettere. Den tørre veien er en perfekt tilstand for nesten alle typer sommerdekk. Dekkets grep er nesten garantert med mindre de har rotet opp gummiblandingen. Konstruksjonen av tråden øker grepet og forbedrer kjøregenskapene samtidig som risikoen for vannplanlegging minimeres, selv om det er tungt regn på sommeren. Jeg sier ikke at alle dekkene er like, jeg prøver heller å påpeke at i løpet av sommeren er det vanskeligere å svikte med et dekk i samme grad som du kan i vintersesongen.

Dekk har stor innvirkning på sikkerheten til en bil, og selv om sommeren vil et dekk av høy kvalitet gi deg bedre sikkerhet enn et budsjettdekk. Bremsavstanden til et toppdekk vil vanligvis være kortere, noe som kan hjelpe deg med å unngå ulykker. Rullestyrken har en tendens til å være lavere med høykvalitets dekk, noe som betyr at også drivstofforbruket blir lavere. Dekkslitet er også lavere, og du må erstatte dekkene sjeldnere. Alle disse faktorene handler i din fordel for å spare penger på dekkene i det lange løp.

Vinterforholdene trenger ikke å være så vanskelig å kjøre inn, men om vinteren må du være ekstra forsiktig med ditt dekkvalg. Du kan velge piggdekk med metall pigger eller du kan gå for piggfrie dekk som stole på andre teknologiske innovasjoner i slitebanen design og gummi sammensatte for å gi det nødvendige grepet på vinterveier. Begge er flotte på snødekte overflater, men de belagte dekkene virker litt bedre på isete overflater. Begge er godkjent for vinterforhold, så hvis du har et sett med vinterkvalitetsdekk av høy kvalitet, vil du klare deg godt på vinterforhold.

Om sommeren er den vanskeligste situasjonen sommerregn og plutselige tordenvær. Du trenger dekk som har en skikkelig slitestruktur for å takle våte overflater, for å unngå vannplanlegging. De fleste dekkene vil gjøre det bra på tørre veier, selv om det er forskjeller, for eksempel når det gjelder bremselengde, stabilitet og dekkstøy.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/