My Vinterdekk Blog
Sjekk dekkene dine nå når sommeren kommer
Sjekk dekkene dine nå når sommeren kommer

Sjekk dekkene dine nå når sommeren kommer

SUV sommerdekk

Med sommeren rundt hjørnet er det noen ting å vurdere når det gjelder dekkene dine. En av dem er dekk vedlikehold. Hvis du bytter mellom vinterdekk og sommerdekk, får dekkene en grundig kontroll hver 6. måned. Hvis du ikke bytter dekkene og holder på med et helt vær dekk for hele året, er det enda viktigere at du tar de nødvendige skritt for å opprettholde dekkene dine.

Sjekk ditt dekkstrykk regelmessig. Dekktrykket vil endres når temperaturen endres, så hvis du holder de samme dekkene hele året, er det viktig at du kontrollerer dekketrykket. Lavt dekktrykk vil slites ut raskere og vil føre til at kjøretøyet blir mer forbruke mer bensin. Det kan også forårsake uopprettelige skader på dekkene dine. Høyt dekktrykk vil skape en mindre kontaktflate mellom dekk og vei. Det nedre kontaktområdet gir deg mindre trekkraft, noe som forlenger bremselengde og kan øke risikoen for ulykker.

I tillegg må du kontrollere slitebanen din ved å måle slitedybden. Sammenlign dybden mellom de fremre og bakre dekkene for å se om du trenger å rotere dekkene. Slitedybden skal være over 4 mm. Hvis du går under det, er det ikke trygt å kjøre lenger, og du må kjøpe et nytt sett med dekk. Hvis forskjellen mellom dekkene og de bakre dekkene overstiger 2 mm, er det på tide å dreie dekkene. Rotasjon sikrer at det er enklere å kontrollere bilen din, og du kan kjøpe et nytt komplett sett med dekk når de er slitt. Bare å bytte 2 dekk vil påvirke kjøreevnen din, da du vil ha forskjellig grep på forskjellige stillinger i bilen, så prøv alltid å kjøpe et fullt sett med 4 dekk.

Du bør også gjøre en visuell inspeksjon av dekkene. Se om du kan se noen skader, kutt eller sprekker på sideveggene fra å treffe f.eks. fortauskanter. Sjekk også slitemønsteret for å se om slitasje ser ut til å ligge på dekk. Hvis du oppdager ujevn slitasje, bør du besøke en dekkstasjon for å kontrollere dekkene. Du må kanskje bytte støtdempere eller justere hjuljusteringen. For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/