My Vinterdekk Blog
Sommer sikkerhet under kjøring
Sommer sikkerhet under kjøring

Sommer sikkerhet under kjøring

dekkene

Når du kjører om sommeren, må du sørge for at du er trygg på veien. Nøkkelen er å ha en trygg og pålitelig bil, og utstyr den med gode sommerdekk av god kvalitet som har gode sikkerhetsfunksjoner. I tillegg må du kjøre ansvarlig. Dekk bidrar til sikkerheten mer enn folk tror. De fleste ser bare dekk som noe du trenger å ha, og at de er alle de samme, mens dekk faktisk er forskjellig, og et feil valg av dekk kan ha drastiske konsekvenser.

Hvis du følger motorsport, som Formel 1, forstår du sikkert hvor viktig dekkvalget er, og dekkstrategien er ofte avgjørende når det gjelder å vinne eller miste løpet. Når det gjelder normal kjøring, er forskjellen kanskje ikke så drastisk, men det kan ha stor innvirkning og kan definitivt være den faktoren som holder deg ut av en ulykke. Hvis dekkene ikke har god grep i skarpe hjørner eller kurver, kan du gå ut av kontroll. I tillegg, hvis du har slitt ut dekk, kan du oppleve aquaplaning. I aquaplaning mister du kontroll over kjøretøyet ditt og kan ende opp med en alvorlig ulykke. Å kunne stoppe i tide for å hindre en ulykke er en av de viktigste faktorene for å forhindre ulykker. Alt dette gjelder bremselengde, som er knyttet til dekkene du bruker.

Gode ​​høykvalitets dekk som er designet for sommeren, vil ha gode egenskaper for kjøring på sommerveier i sommertemperaturer. De vil gi deg tilstrekkelig grep for å kunne ha god kontroll over kjøringen og ha god kjøreopplevelse. De fleste høykvalitets dekk som har nok mønsterdybde, kan forhindre vannplaning, men det er forskjeller. Noen av de nye innovasjonene til slitebanen har gjort noe dekk enda bedre for å forhindre vannplanlegging gjennom bedre evne til å kanalisere vann vekk fra kontaktpunktet. Vannplaning skjer når dekket ikke kan skyve alt vannet bort, og du mister kontakten mellom dekk og veibane. Når kontakten går tapt, vil dekket glide på toppen av vannlaget, og du vil miste evnen til å kontrollere bilen. Så sørg for å velge gode dekk med gode forebyggingsegenskaper for vannplaning.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/