My Vinterdekk Blog
Måter å forbedre dekkytelsen i løpet av sommeren
Måter å forbedre dekkytelsen i løpet av sommeren

Måter å forbedre dekkytelsen i løpet av sommeren

sommerdekk

Kjøring om sommeren bør være hyggelig. Du har noen av de beste kjøreforholdene når solen skinner og du har god sikt. Sommerdekk er designet for å håndtere både våte og tørre sommerveier. Riktig sommerdekk er laget for sommerforhold og de oppfyller de krav du har på dekkene. EU har forsøkt å gjøre inkjøpet av dekk lettere ved å gjøre det obligatorisk for dekkprodusenter å fremheve informasjon om våt grep, rullestyrke og rullestøy.

Nå kan kjøpere enkelt sammenligne dekk basert på denne informasjonen. Det er verdt å markere at rangeringene på etiketten kanskje ikke er de viktigste faktorene for deg, da alt avhenger av hva du vil ha fra dekkene dine. Hvis du er på utkikk etter et høykvalitets dekk med høyhastighetsvurdering, må du begynne å lete etter dekk som oppfyller dette kravet, og bruk deretter EU-dekketiketten for å få den endelige avgjørelsen.

Informasjonen på EU-dekkmerking fremhever forskjellige egenskaper om dekk, som det er dekkets rullende motstand. Lav rullemotstand vil føre til lavere drivstofforbruk og lavere CO2-utslipp. En annen funksjon er sikkerhet, målt som hvor raskt du kan stoppe bilen på en våt overflate. Dette er det våte grepet til dekket. En kortere bremselengde vil bidra til å holde deg ut av ulykker. Endelig inneholder EU-dekketiketten informasjon om dekkens rullestøy, der et høyt støynivå vil påvirke kjørekomforten på en negativ måte. Et lavt dekkstøynivå vil være bra for kjørekomforten.

En annen faktor som vil påvirke ytelsen til dekkene er slitedybden, hvor grunt slitasje vil påvirke ytelsen negativt. Du bør kjøpe nye dekk når slitedybden på dekkene dine er under 4 mm. Du bør overvåke slitedybden regelmessig for å sikre at du ikke går under 4mm. Dekktrykk vil også påvirke ytelsen til dekkene. Lavt dekktrykk kan gjøre bilens lysbilde i hjørner; De vil også forbruke mer drivstoff ettersom rullemotstanden øker.

Så de riktige dekkene, med god slitedybde og riktig dekktrykk, vil forbedre ytelsen i løpet av sommeren.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/