My Vinterdekk Blog
Rotasjon av dekk på din SUV
Rotasjon av dekk på din SUV

Rotasjon av dekk på din SUV

allvaersdekk

Rotasjon av dekk er gjort for å sikre at alle dekkene på kjøretøyet bærer jevnt. Hvis du kjører med SUV allværsdekk, vil du mest sannsynlig bruke de samme dekk hele året. Allværsdekk kan håndtere de fleste værforhold. Hvis de er godkjent for vinterforhold og har vinter godkjent symbol, 3 PMSF-symbolet på sideveggen, vil de også kunne gi kjøretøyet godt grep på snø og is.

Når du har forskjellig grep mellom dekkene på foraksel og bakaksel, vil bilen ikke oppføre seg, som du forventer. Det vil over eller under styre avhengig av hvor du har det beste grepet. For å unngå dette, må du dreie dekkene for å jevne ut slitasje, slik at slitasje vil være omtrent det samme. Rotasjonen skal gjøres når det er en 2-3 mm forskjell mellom dekk foran og bak. Slitasjen skal være jevn mellom venstre og høyre side. Hvis det er noen u-normaliteter med dekkslitasjen, bør du besøke en dekkstasjon for å vurdere hva årsaken til problemet er.

Når du roterer, bytter du høyre dekk til høyre backposisjon og det samme på venstre side. Du kan forvente å gjøre dette 1-2 ganger i året, avhengig av hvor mye du kjører. Det er raskt gjort og en dekkstasjon kan få det gjort på svært kort tid. Du trenger bare å sjekke slitedybden for å finne ut når du må gjøre rotasjonen. Kontroller slitedybden er enkel og kan gjøres når du kontrollerer dekketrykket.

Kontroll av tilstanden til dekkene skal gjøres minst hver måned og helst hver gang du stopper ved bensinstasjonen for å fylle opp SUV. En visuell inspeksjon gjøres raskt, bare for å vurdere om det er visuelle skader på dekket. Kontroll av dekkstrykket bør gjøres minst månedlig. Feil dekktrykk kan påvirke sikkerheten din og påvirke drivstofforbruket. Å måtte erstatte dekkene tidlig, og å måtte stoppe for drivstoff, blir oftere dyr. Det er en enkel ting å sjekke.

For mer informasjon om SUV-dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/