My Vinterdekk Blog
Bruke EU-dekketiketten for et dekkvalg
Bruke EU-dekketiketten for et dekkvalg

Bruke EU-dekketiketten for et dekkvalg

sommerdekk

EU-dekketiketten er satt på plass for å forenkle dekkbeslutningen, da det gjør det lettere å sammenligne dekk. Dekketiketten gir deg 3 ytelsesindikatorer, slik at du kan sammenligne dekkene og hvordan de utfører på disse.

Du har rullende motstand, som indikerer energien som forbrukes av transformasjonen under veikontakt av et dekk. Rullemotstanden kan korreleres med hvor mye ekstra brensel motstanden vil forårsake. En lav rullemotstand vil forbruke mindre drivstoff enn en høy rullestyrke.

Det er ingen grunn til å velge et dekk som har høy rullestyrke. Det vil forbruke mer drivstoff og generere også mer karbondioksidutslipp.

Deretter har du våt grep, som viser bremselengde på en våt overflate. Jo raskere du kan stoppe, jo mer sannsynlig er du for å unngå ulykker. Våt grep er et viktig sikkerhetsaspekt ved sommerdekk. Så du bør alltid prøve å velge et dekk som har god våtgrep klassifisering. Dette er selvfølgelig mer indikert for sommerdekk og kan ikke oversettes direkte til vinteregenskaper.

Endelig har du dekkstøy, som er lydnivået som dekket når når det ruller. Dette kan påvirke kjørekomforten din og mer, hvis du har en hybridbil eller en elektrisk bil, da de pleier å være roligere. Her igjen er det ingen grunn til å velge et støyende dekk.

Så ved å velge et dekk med lav rullemotstand, god våt grep og lav dekkstøy, har du generelt valgt et godt dekk.

For mer informasjon om dekkvalg, besøk: https://www.nokiantyres.no/