My Vinterdekk Blog
Lengre kjøreavstander og tyngre kjøretøy slites ut dekkene raskere
Lengre kjøreavstander og tyngre kjøretøy slites ut dekkene raskere

Lengre kjøreavstander og tyngre kjøretøy slites ut dekkene raskere

piggdekk

Med dagens bypriser velger flere og flere mennesker å leve litt utenfor byen og pendle. Infrastrukturen øker også slik at områder som virket veldig langt unna for noen år siden, og nå mulig å leve i og pendle fra. Dette betyr at kjøreavstandene selv om du kan nå jobb innen en time, er mye lengre enn de var før. Dette fører oss til å ta ut dekkene raskere enn vi gjorde hvis du ser på det fra et tidsperspektiv, ikke et avstandsperspektiv. Når du ender med å kjøre lange avstander, er det viktig å sjekke dekkene dine oftere. Både en visuell inspeksjon av tilstanden og slitedybden kombinert med kontroll av dekkets dekktrykk er gode prosedyrer. Hvis du skifter mellom sommerdekk og vinterdekk mellom årstidene, vil du ha et godt poeng å gjøre en full inspeksjon da, og hvis ikke, er det tilrådelig å få en dekkstasjon sjekke dekkene for deg.

En annen ting som også skjer er at folk skifter til en annen type kjøretøy, nemlig en SUV på grunn av bedre sikkerhetsoppføring, så vel som folk som finner dem stilige og morsomme å kjøre. Folk beveger seg også mot hybridbiler eller elektriske biler, som er tyngre på grunn av tunge batteripakker. Da har du selvfølgelig hybrid SUVer. Det er viktig at du kjøper spesielle dekk som er designet for denne bruken. For SUVer trenger du spesielle SUV-sommerdekk eller SUV all-værdekk hvis du ikke bruker vinterdekk, og hvis du har en hybrid-SUV, trenger du SUV-dekk som er i stand til å håndtere ekstra vekt og slitasje.

Hvis du ikke bruker vinterdekk, er det enda viktigere at du tar vare på dekkrotasjonen for å sikre at du ikke slitasje dekkene dine tidlig. Dekktrykk er viktig å kontrollere, siden dersom du har lavt dekktrykk, vil dekkene slites ut enda raskere. Pendler lange avstander er ikke noe du kan kontrollere, men du må sørge for at dekkene dine er i god stand under kjøring. Dette krever at du må overvåke dekkene dine mer nøye enn andre som kjører kortere avstander.

For mer informasjon om dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/