My Vinterdekk Blog
Tid for Estland å introdusere en ny lov om vinterdekk
Tid for Estland å introdusere en ny lov om vinterdekk

Tid for Estland å introdusere en ny lov om vinterdekk

SUV sommerdekk

Estland har introdusert en ny lovregulerende vinterdekk, der vinterdekk må godkjennes for vinterforhold og ha tre-topp fjellsnekke (3PMSF) symbolet. M + S er ikke nok for vinterforhold, da det er behov for god håndtering på slush og sludder også. Estland opplever ekte vintre i vintersesongen, så ekte vinterdekk er definitivt nødvendig for sikker kjøring. Derfor er mange i Estland velkommen denne lovendringen. Estland er et lite land med bare 1,3 millioner mennesker som befolkning, men de har vært i forkant når det gjelder å gjøre det til et moderne land.

De vil introdusere dette i Estland i 2022 i desember for å sikre at folk som nettopp har kjøpt vinterdekk uten 3PMSF-symbol, fortsatt vil kunne få 3 års bruk av dekkene før de blir tvunget til å bytte til dekk som har 3PMSF godkjent symbol på dekkets sidevegg. Dette bør forbedre trafiksikkerheten og sette dem i tråd med flere andre land i Europa som allerede har gått ned på samme vei og har lovgivningen på plass som gjør at sjåførene forandrer seg til vinter godkjente dekk i vintersesongen.

I Estland er både pigg og piggfrie dekk tillatt, så valget er igjen opp til sjåførene for å velge dekkene de føler seg mest optimale for deres kjøreforhold. I perioden fra 1. desember til slutten av mars bør vinterdekk brukes. De resterende perioden drivere bør bruke sommerdekk, så du trenger en årlig endring av dekk. Dette vil gi deg optimal og sikker kjøreopplevelse gjennom hele året.

Bytting av dekk kan føles som et problem, men det gir deg den beste sikkerheten og kjøreytelsen. Du får best mulig grep om vinteren, og du trenger ikke å bekymre deg for kjøring på snø og is. Når vinteren slutter, bytter du til sommerdekk igjen og har optimal grep og kontroll på sommerveiene. På denne måten vil du være trygg i tordenvær og når du har veldig mye regn, vil gode dør av høy kvalitet være effektive for å forhindre vannplanlegging på våte veier.

For mer informasjon om vinter godkjente dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/