My Vinterdekk Blog
Dekkytelse er det som holder deg trygg mens du kjører
Dekkytelse er det som holder deg trygg mens du kjører

Dekkytelse er det som holder deg trygg mens du kjører

allvaersdekk

Uten riktig ytelse fra dekkene dine, vil du ikke være trygg under kjøring. Dekkene dine er det som holder deg trygt når du kjører, så det er av største betydning at du kjøper høykvalitets dekk, og at du opprettholder dem mens du kjører. Det er viktig å innse at dekkene er slitesterkt, slitasjen er delvis avhengig av hvor godt du opprettholder dem, hvordan du roterer dem, kvaliteten på dekkene dine, kjørevaner og bilbelastning.

Dekk av høyere kvalitet har en tendens til å være mer slitesterk og vil vare lenger, de har også en lavere rullestyrke, noe som gjør dekkene slites tregere og forbruker også mindre bensin. Når du slites ut dekkene, vil sporene i slitebanen redusere og når mønsterdybden når 4 mm, er det på tide å kjøpe et nytt sett med dekk. Du må sørge for at alle dekkene når merket på 4 mm samtidig ved å dreie dekkene for å utjevne økt slitasje mellom bak og foraksel.

Forsiktig kjøring har også en tendens til å produsere lavere dekkslitasje, mens tung belastning vil slite ut dekkene raskere. Når du har en hybrid eller en elektrisk bil, vil dekkene slites ut raskere på grunn av den ekstra vekten på batteriene. Det er viktig å kjøpe slitesterkt dekk i dette tilfellet, og sørg for å rotere dem hyppigere enn du ville med en vanlig bil. Hvis du bytter mellom vinter- og sommerdekk, er dette et naturlig punkt å rotere dekkene, med mindre du trenger å gjøre det oftere.

Dekk vedlikeholdet som du må gjøre for å sikre at du kan kjøre trygt, er å sjekke dekkene for eventuelle skader forårsaket av å treffe fortauskanter eller hål eller andre mulige feil. Hvis du merker noen kutt eller sprekker i dekket, bør du søke råd fra en dekkstasjon for å se om dekkene kan repareres. Du må også sørge for at du har riktig lufttrykk i dekket. Hvis du har for lavt trykk i dekkene, vil dekkslitasjen øke, og du vil slite ut dekkene dine raskere. Også drivstofforbruket vil øke, slik at det er dyrere å kjøre. Så kontroller dekkstrykket for å sikre at du kjører trygt og effektivt.

For mer informasjon om dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/