My Vinterdekk Blog
Kjørekomfort kan bli negativt påvirket av dårlige dekk
Kjørekomfort kan bli negativt påvirket av dårlige dekk

Kjørekomfort kan bli negativt påvirket av dårlige dekk

SUV sommerdekk

Når du har en bil eller en SUV, kan kjørekomforten definitivt bli påvirket av hvilke dekk du har og tilstanden til dekkene. Hjuljustering og balansering av dekkene er viktig for å sikre at kjøretøyet kan rulle jevnt uten vibrasjoner på grunn av feiljustering. Hvis du føler at rattet er rattling når du kjører med høye hastigheter, så har du problemer med å balansere, eller ditt hjuljustering må sees på en bensinstasjon.

Når du kjøper nye dekk vil du se at det er en etikett i dag på alle dekkene, på den har du 3 forskjellige indikatorer på hvor godt dekkene utfører på vått grep, rullestyrke og rullestøy. En høy rullestøy kan påvirke kjørekomforten din, da du vil høre dekkstøyen inne i coupéet. Hvis du har en hybrid eller en elektrisk bil, kan dette være ganske betydelig, siden du ikke har høy lyd fra forbrenningsmotoren. Du kan bruke dekketiketten til å velge et dekk med lavt lydnivå. Det er enda dekk der støynivået kan være skadelig for lange eksponeringer til støynivået. Sommerdekk har en tendens til å ha lavere rullestøy enn vinterdekk, spesielt hvis de er dubbet. Men som du kan se på dekketiketten, er de dubbdekkene ikke like støyende som man kanskje tror.

Det siste du vil ha når du bevisst kjøper en veldig komfortabel bil, er å få ting som påvirker det negativt. Støtdempere er et annet element som kan påvirke kjørekomforten, da dårlige støt kan gjøre turen veldig humpete og få bilen til å svinge. Det påvirker også bremsavstanden negativt, da støtene også presser dekkene mot veibanen.

Dekktrykk er også viktig for kjørekomfort. En bil trenger å ha dekk med riktig lufttrykk. Hvis trykket er lavt vil rullemotstanden øke, noe som kan påvirke dekkstøyen. Du har også økt dekkslitasje og bilen vil begynne å bruke mer drivstoff når du kjører. Dette kan ikke påvirke kjørekomforten, men det påvirker bilens drivøkonomi negativt, så ikke kast bort penger som kan være bedre å bruke på noe fint.

For mer informasjon om dekk som viser god kjørekomfort, besøk: https://www.nokiantyres.no/